HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump'ın 24 Nisan mesajına Türkiye'den tepki

ABD Başkanı Trump'ın 1915 olayları için "20'nci yüzyılın en kötü kitesel mezalimlerinden biri" demesine Türkiye'den "Tek taraflı tarihi anlatılara itibar edilmemeli" tepkisi geldi. Beyaz Saray ise açıklamanın eski başkanların açıklamalarıyla benzer olduğunu söyledi.

Trump'ın 24 Nisan mesajına Türkiye'den tepki

ABD Başkanı Donald Trump'ın 1915 olayları için "20'nci yüzyılın en kötü kitesel mezalimlerinden biri" ifadesini kullanmasına Türkiye'den tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "ABD Başkanı Trump'ın "1915 Olayları" hakkında 24 Nisan 2017 günü yaptığı yazılı açıklamadaki yanlış bilgi ve tanımlamaların, bazı radikal Ermeni çevrelerin yıllar içinde bu ülkede propaganda metotlarıyla oluşturdukları bilgi kirliliğinden kaynaklandığı düşünülmektedir" dendi.

Açıklamada ayrıca ABD'nin 'tek taraflı tarih anlatılarına itibar etmemesi' istendi.

1915 olayları: Trump da Obama gibi 'Büyük Felaket' dedi

Trump açıklamasında 'soykırım' ifadesini kullanmamış ve "1915 yılının başında, Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarında 1,5 milyon Ermeni yerlerinden edildi, katledildi ve ölüme doğru yürüdü" demişti.

Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer ise düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin tepkisine yanıt verdi ve "Yapılan açıklama önceki başkanların açıklamalarıyla uyumluydu" dedi.

Eski başkanlar Barack Obama ve George W Bush'un da 1915 olayları için benzer bir dil kullandığına işaret eden Spicer, "Trump'ın açıklaması da aynı çizgideydi" dedi.

Eski Başkan Barack Obama, başkan seçilmeden önce 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyacağı vaadinde bulunmui ancak iktidarda kaldığı sekiz yıl içerisinde bu vaadi yerine getirmemişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler