HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump'ın damadı Kushner, Ortadoğu'da barış çabalarına başlıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile buluşarak ABD'nin Ortadoğu'da barış çabalarını yeniden canlandıracak. Uluslararası diplomasi ve barış görüşmeleri tecrübesi az olan Kushner, bugün İsrail'e geldi ve 20 saat burada kaldıktan sonra gece yarısı yeniden ayrılması bekleniyor. İlk olarak Netanyahu ile buluşacak olan Kushner daha sonra Ramallah'a geçerek iftar sonrası Abbas ile görüşecek.

Trump'ın damadı Kushner, Ortadoğu'da barış çabalarına başlıyor

ABD'li yetkililer, görüşmelerin yeni bir dönemi başlatmaktan daha çok müzakerelerin devamını amaçladığını söylüyorlar ve Kushner ile Trump'ın uluslararası müzakere özel temsilcisi Jason Greenblatt'ın bölgeyi defalarca ziyaret etmelerinin muhtemel olduğunu söylüyorlar.

Pazartesi günü İsrail'e gelen Greenblatt, Ramallah ve Kudüs'e ziyaretler gerçekleştirirken, yetkililer Kushner ayrıldıktan sonra da bölgede kalacağını söylüyorlar.

Trump'ın, Kushner ve Greenblatt üzerinden dünyanın en zorlu anlaşmazlıklarından birisine nasıl bir yaklaşım sergileyeceği net değil.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler