HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump'ın görevden aldığı savcı Bharara'dan, Erdoğan görüşmesi mesajı

ABD'de işadamı Rıza Sarraf'ı tutuklatan ve hakkında yazdığı iddianame ile 75 yıla kadar hapsini isteyen, New York Güney Bölge eski Federal Savcısı Preet Bharara, Beyaz Saray'da bugün gerçekleşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan-ABD Başkanı Donald Trump görüşmesi konusunda bir mesaj paylaştı. Bizzat Trump tarafından görevden alınmış olan eski savcının, bu mesajıyla Trump'ın geçen hafta görevden aldığı FBI Başkanı James Comey hakkındaki açıklamalarına atıf yaptığı kulislere yansıdı.

Preet Bharara, ABD lideri Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen görüşmeyle ilgili olarak Twitter hesabından tartışma yaratacak bir paylaşım yaptı.

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN DİKKAT ÇEKEN TWEET

Türkiye kamuoyunun yakından tanıdığı eski New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, Donald Trump ile Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen görüşmeyle ilgili olarak Twitter hesabından tartışma yaratacak bir paylaşım yaptı.

"UMUYORUM BU GÖRÜŞME KAYDA ALINIR"

Trump ve Erdoğan'ın bugünkü görüşmesiyle ilgili bir haber paylaşan Bharara, Trump'la ilgili son dönemde gündemde olan "tape" tartışmalarına göndermede bulunarak, "Umuyorum ki bu görüşme kayda alınır" ifadelerini kullandı.

İşte Bharara'dan Trump-Erdoğan görüşmesi yorumu:

Başkanlık görevine oturduktan sonra bizzat Trump tarafından görevden alınmış olan eski savcının, bu mesajıyla Trump'ın geçen hafta görevden aldığı FBI Başkanı James Comey hakkındaki açıklamalarına atıf yaptığı kulislere yansıdı.

​Trump, hakkında Rusya bağlantısı iddiaları nedeniyle soruşturma yürüten Comey'i görevden aldıktan hemen sonra, Comey ile yaptığı görüşmelerin 'kayıt altına alındığını' ima eden bir tweet paylaşmıştı. Trump'ın hem hakkında soruşturma yapan FBI Başkanı'nı görevden alması, hem de FBI başkanı ile yaptığı görüşmeleri kayda aldırdığını ima etmesi, ABD'de büyük tartışma yaratmıştı.

ABD'de bazı çevreler, attığı bu adımlar nedeniyle Trump'ın başkanlıktan azledilmesi çağrısı bile yapmıştı.


En Çok Aranan Haberler