HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump'ın İran tweeti ortalığı karıştıracak

ABD Başkanı Donald Trump'ın uygulamaya koyduğu vize kısıtlaması İran ve ABD arasındaki ilişkilerde gerilime neden olmuştu. Trump, şimdi de attığı tweette İran'ı uyardı.

Trump'ın İran tweeti ortalığı karıştıracak

Tahran ve Washington yönetimleri arasındaki kriz bugün başka bir boyuta taşındı. ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden İran'a yüklenerek, "İran ateşle oynuyor. (Eski ABD) Başkan (Barack) Obama'nın 'kibarlığını' takdir etmediler. Ben Obama gibi kibar olmayacağım!" ifadelerini kullandı.

İRAN'DAN YANIT GECİKMEDİ

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Twitter’dan paylaştığı, "İran ateşle oynuyor" açıklamasının ardından İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter’dan yaptığı açıklamada tehditlerin İran’ı etkileyemeyeceğini ifade etti. Zarif, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İran, güvenliğini halkından aldığından tehditlerden etkilenmez.Biz asla savaşı başlatan olmayacağız, ancak sadece kendi savunma araçlarımıza güveniriz” dedi.

Donald Trump, bugün Twitter hesabından paylaştığı bir mesajda, "İran ateşle oynuyor" ifadesini kullandı. Trump, kendisinin İran'a karşı, Obama kadar "kibar" olmayacağını söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler