HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump'ın mültecilere vize yasağı uygulamasına destek

ABD Başkanı Donald Trump'ın mültecilere yönelik dünyayı ayağa kaldıran kararnamesine Güney Kore'den destek geldi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Güney Kore devlet başkanlığına vekalet eden Hwang Kyo-ahn arasındaki telefon görüşmesinde 'Kuzey Kore tehdidine yönelik gerekli tüm tedbirlerin alınmasına' vurgu yapıldığı bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Hwang'ın göreve başlaması dolayısıyla Trump'ı tebrik etmek için aradığı belirtildi. Açıklamada, ikili arasındaki görüşmede ABD-Güney Kore ilişkilerinin sağlamlığına vurgu yapıldığı kaydedildi.

Görüşmede Trump'ın, Güney Kore'nin güvenliği için askeri kapasitelerin tamamı da dahil gerekli tedbirlerin alınacağı konusunda Hwang'a güvence verdiği ifade edildi. Açıklamada, "İki lider Kuzey Kore tehdidine karşı ortak savunma kapasitelerinin güçlendirilmesi için gerekli adımları atma konusunda mutabık kaldı" ifadesine yer verildi.

Ayrıca Savunma Bakanı James Mattis'in önümüzdeki günlerde Güney Kore'ye yapacağı ziyaretin, iki ülke arasındaki ilişkilerin değerine verilen önemin bir göstergesi olduğu vurgulandı.

Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, Mattis'in ilk yurt dışı ziyaretini Güney Kore ile Japonya'ya yapacağını açıklamıştı.

NETANYAHU'DAN TRUMP'A DESTEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da ABD Başkanı Donald Trump'a destek verdi. Netanyahu, Trump'ın ağır eleştirilere hedef olan "Meksika sınırına duvar örme" hamlesini savundu.

Twitter hesabından İngilizce bir mesaj paylaşan Netanyahu, “Başkan Trump haklı. İsrail’in güney sınırı boyunca duvar ördüm. Yasadışı göçü tamamen durdurdu. Büyük başarı. Büyük fikir” yazdı.

Netanyahu mesajının sonuna İsrail ve ABD bayraklarını eklemeyi de unutmadı.

Başkan Trump, Çarşamba günü imzaladığı kararnameyle tartışmalı duvarın inşası için uzmanlara proje için start emri vermişti.

Trump, Fox News’e yaptığı açıklamada, ilhamını İsrail’in Mısır sınırına ördüğü 240 kilometrelik duvardan aldığını ifade etti.

YUNANİSTAN'DAKİ FAŞİST PARTİ DESTEKÇİLERİNDEN MÜLTECİ YÜRÜYÜŞÜ

Yunanistan'da faşist Altın Şafak Partisi destekçileri, başkent Atina'da mülteci karşıtı yürüyüşte bir araya geldi. Aşırı sağcı göstericiler, Balkan rotasının kapanmasıyla Yunanistan’da kalan mültecilerin sayısına tepki tepki gösterdi.

Altın Şafak’lı parlamenter Ilias Panagiotaros, “Biz AB-Türkiye anlaşmasını hiç görmüyoruz. Sadece ülkemizde binlerce yasadışı göçmen görüyoruz. Ülkemiz açık bir alan oldu. İstedikleri zaman gelip istedikleri zaman gidiyorlar” dedi.

Euronews’ün haberine göre; Panagiotaros, Atina Yönetimi’nin ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkeyi ayağa kaldıran göçmen politikalarını takip etmesi gerektiği görüşünü dile getirdi.

Atina’da aşırı sağcıların yürüyüşüyle eşzamanlı olarak antifaşistler de gösteri düzenledi. Polis, grupların birbirinden ayrı tutulduğunu ve çatışmanın böylece önlendiğini açıkladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler