HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump'ın 'Obama öldürülsün' diyen eski kâhyasına soruşturma

Donald Trump'ın eski kâhyası Facebook sayfasında "ordu Obama'yı öldürmeliydi, bir düşman ajan gibi vurmalıydı" yazdı. Bu sözler üzerine kâhya hakkında soruşturma açıldı. Trump'ın sözcüsü ise "Bizimle çalışmıyor" dedi.

Trump'ın 'Obama öldürülsün' diyen eski kâhyasına soruşturma

Trump'ın eski kâhyası Senecal, 2009 yılında emekli oldu.

ABD Gizli Servisi, Donald Trump'ın "Obama öldürülmeliydi" çağrısı yapan eski kâhyası hakkında soruşturma açtı.

Trump'ın eski kâhyası Anthony Senecal, Facebook sayfasından paylaştığı mesajda ABD Başkan Barack Obama için "ordu tarafından ortadan kaldırılmalıydı, ilk döneminde bir düşman ajan olarak vurulmalıydı" yazdı.

ABD'de başkan ve başkanın ailesini korumakla görevli Gizli Servis, bu mesaj üzerine Senecal'in sözlerinin inceleneceğini söyledi.

Senecal, ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçi kanatta önde giden Donald Trump'a yaklaşık 30 yıl hizmet etti.

Sağcı Hindu grup Trump'a destek ayini düzenlediBu mesajın ardından Trump kampanyasından hemen açıklama geldi ve Senecal'le ilişkilerinin olmadığı belirtildi.

Trump'ın kampanyasının sözcüsü Hope Hicks açıklamasında, "(Senecal), 2009 yılından bu yana Sayın Trump için çalışmıyor. Senecal'in yaptığı bu korkunç yorumları kınıyoruz" dedi.

Senecal'in Facebook mesajı önce Mother Jones internet sitesinde paylaşıldı ve daha sonra diğer haber ajansları tarafından doğruluğu teyit edildi.

Mesajıyla ilgili CNN'in telefonla sorularını yanıtlayan 84 yaşındaki kâhya, 'Obama'nın asılmasını tercih edeceğini' söyledi.

'Trump'a yakınlığı devam etti'Senecal, "Sanırım 'asılmak' dedim. Ama, ha asılmak, ha vurulmak, umrumda değil. Beyaz Saray'ın, daha doğrusu benim beyaz camii dediğim yerin sütunlarından asılmasını tercih ederim. Kulağa delirmişim gibi mi geliyor? Çünkü delirmedim. Yalnızca (Obama'dan) bıktım" diye konuştu.

ABD Gizli Servisi, 'meseleden haberdar olduğunu ve uygun soruşturmayı yürüteceklerini' söyledi.

New York Times gazetesi Mart ayında yayımladığı Senecal'in portesinde kâhyanın 2009 yılında emekli olmasına rağmen Trump'a yakınlığının devam ettiğini ve Florida'daki evinde 'bir nevi resmi olmayan tarihçi' olarak kaldığını yazdı.

Porte makalesinde Senecal için şu ifadeler yer aldı:

"Trump'ın uyku alışkanlıklarını ve etini nasıl sevdiğini biliyor. Tabakta taş gibi, iyi pişmiş olmalı. Senecal ayrıca, Trump'ın malikanesinde kuaför salonu olmasına rağmen kendi saçını kendisi yapma konusunda ısrarcı olduğunu da biliyor."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler