HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump'tan Erdoğan'a: CIA Başkanı'nı gönderiyorum onunla konuşun

İşte ABD Başkanı Donald Trump'ın önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde IŞİD'le mücadele ve YPG konusu gündeme gelince verdiği yanıt...

CIA Başkanı Mike Pompe ilk yurtdışı ziyaretini bugün Türkiye'ye yapacak.

TRUMP-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARI

Abdülkadir Selvi, Erdoğan ve Trump'ın geçtiğimiz gün gece saatlerinde gerçekleştirdikleri kritik telefon görüşmesinde ele aldıkları konuları bugünkü köşe yazısında ele aldı. Selvi, Erdoğan'ın IŞİD'le mücadele ve ABD'nin YPG'yi desteklemesine ilişkin açıklamalarına karşılık, "CIA Başkanı'nı gönderiyorum, detaylı olarak konuşun" dediğini ifade etti.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan Cerablus ve El Bab'da DAEŞ'e karşı verilen başarılı mücadeleyi aktarıp, El Bab ve Rakka'da birlikte mücadele edilebileceği teklifini yineliyor. DAEŞ'le mücadele ve PYD-YPG konusu gündeme gelince Trump, 'CIA Başkanı'nı gönderiyorum, onunla detaylı olarak konuşun' diyor. Mike Pompeo'nun dönüşünde kendisinden ayrıntılı olarak bilgi alacağını ifade ediyor."

"POMPEO, FİDAN'LA YPG KONUSUNU ÇALIŞACAK"

"CIA Başkanı bugün Ankara'da olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CIA Başkanı'yla görüşecek, Pompeo, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ayrıntılı olarak Suriye ve PYD/YPG konusunu çalışacak."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler