HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump'tan Erdoğan'a tebrik: Suriye'de işbirliği mesajı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ettiği telefon görüşmesinin detayları ortaya çıktı. Trump'ın Erdoğan'a "Dostluğumuzu önemsiyorum, beraber birçok önemli iş yapacağız. Suriye, Irak ve PKK konusunda işbirliği içinde olacağız. Türkiye'nin Suriye'deki harekata desteği için teşekkür edederim" dediği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları 16 Nisan anayasa değişikliği referandumunun ardından dün akşam ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan telefon görüşmesinin ayrıntılarını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ettiği telefon görüşmesinde, Erdoğan'a "Dostluğumuzu önemsiyorum, beraber yapacağımız birçok önemli iş var" dedi.

'REJİMİN SALDIRILARINA DAHA FAZLA SESSİZ KALAMAYIZ'

Trump, ayrıca Suriye'de gerçekleştirilen hava saldırılarına Türkiye'nin desteği için teşekkür ederek, "Rejimin saldırılarına daha fazla sessiz kalamayız" dedi.

"TÜRKİYE İLE YAKIUN İŞBİRLİĞİ" MESAJI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'de konvansiyonel silahlarla çok daha fazla insanın öldürüldüğünü hatırlatması üzerine ise Trump, buna katılarak, özellikle varil bombaları konusunu dile getirdi. Trump, ayrıca Suriye, Irak ve PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile yakın işbirliği içerisinde olacağını söyledi.

Beyaz Saray dün konuyla ilgili duyurusunda Trump'ın referandum sonucu nedeniyle Erdoğan'ı tebrik ettiğini ve iki liderin Suriye'de 4 Nisan'da yapıldığı iddia edilen kimyasal saldırıya karşı ABD'nin yaptığı füze saldırısını ele aldıklarını belirtmişti.

Trump'ın bu hususta ülkesine verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini ilettiği ve "Beşar Esad'ın yaptığı eylemlerden sorumlu tutulması gerektiği" konusunda iki liderin mutabık kaldıkları ifade edilmişti.

IŞİD'e karşı ortak mücadelenin de konuşulduğu görüşmede, 'kendi amaçlarına ulaşmak için teröre başvuran tüm gruplara karşı iş birliğinin gerekliliği'nin ele alındığı belirtilmişti


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler