HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TSK'dan El Bab açıklaması: 1 asker şehit oldu

TSK'dan yapılan son dakika El Bab açıklamasında Rus savaş uçaklarının IŞİD hedeflerini vurduğu, Türk askeri ile IŞİD teröristleri arasındaki çatışmada ise 1 askerin şehit olduğu belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) Fırat Kalkanı Harekatının 129'uncu gününde El Bab operasyonuyla ilgili son dakika açıklamasında, 1 askerin şehit olduğunu, 5 askerin yaralandığını açıkladı. Rus savaş uçaklarının El Bab ve güneyinde IŞİD (DEAŞ) hedeflerini vurduğu ve Rus uçaklarının operasyonunda 12 teröristin öldürüldüğü ifade edildi.

1 ASKER ŞEHİT

Türk savaş uçaklarının taaruzunda da üst düzey DEAŞ'lıların (IŞİD) da olduğu 26 teröristin etkisiz hale getirildiği ve teröristlerle çatışmalarda 1 askerin de şehit olduğu belirtildi.

El Bab ve Daglabash’da bulunan 17 IŞİD terör örgütü hedefinin imha edildiği vurgulanarak, IŞİD terör örgütü mensuplarınca kullanılan 13 savunma/silah mevzii, 1 zırhlı araç, 1 bombalı araç ve 3 bombalı araç imal yeri imha edildiği bildirildi.

TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.

"Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 222 DEAŞ TÖ hedefi ateş destek vasıtlarıyla ateş altına alınarak üzerlerinde sürekli bir baskı sağlanmış; bu kapsamda DEAŞ TÖ mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları da kullanılamaz hale getirilmiştir."

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda ise DEAŞ TÖ’nün Al Azrak güneyindeki unsurlara yönelik saldırısı sonucu 1 kahraman personelimiz şehit olduğu, 5 kahraman personelin ise yaralandığı kaydedildi.

RUS UÇAKLARI VURDU, 12 TERÖRİST ÖLDÜ

Rusya Federasyonu hava unsurları tarafından, Bab ve hemen güneyindeki IŞİD hedeflerine 3 kez hava harekâtı icra edildiği; bunun sonucunda 12 IŞİD terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bilgisinin alındığı ifade edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet gösterdiği vurgulandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler