HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'TSK'dan El Bab operasyonu için 3 gün talimatı' iddiası

TSK'nın El Bab'da yürütülen operasyonun 3 günde bitirilmesi yönünde talimat verdiği iddia edildi. Türk ordusu ve ÖSO güçlerinin doğu ile batıdan girdiği El Bab'a, Suriye ordusu güneyden girdi.

5 şehit 13 yaralı verilen saldırılar sonrası, Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 171. El Bab kuşatmasının 64. gününde Türk askeri ve Suriyeli muhalifler IŞİD'in (DEAŞ) elindeki stratejik ilçenin merkezine girdi. TSK'ya mensup komutanların, IŞİD'e son darbeyi indirmek için ÖSO yetkilileriyle bir araya geldiği ve 3 gün içerisinde El Bab'ın örgütten temizlenmesi kararı alındığı ileri sürüldü.

Mehmetçik ve ÖSO birlikleri, El Bab kuşatmasının 64. günü stratejik ilçede hakimiyeti sağladı. 3 koldan ilerleyen timler birkaç saatte El Bab’ın yarısını teröristlerden temizledi. Operasyonda 40’tan fazla IŞİD'li etkisiz hale getirildi. Bölgeye takviyeler sürüyor.

TSK'DAN TALİMAT! 3 GÜN İÇİNDE BİTİRİN

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, El Bab cephesinden alınan bilgilere göre, önceki gün 5 şehit 13 yaralı verilen saldırılar sonrası bölgedeki komutanlar, IŞİD son darbeyi indirmek için ÖSO yetkilileriyle bir araya geldi.

3 gün içerisinde Bab'ın örgütten temizlenmesi kararı alınan toplantıda 'şehitlerin kanının yerde kalmaması' için ilçenin alınmasından başka çare olmadığı vurgulandı. Dile getirilen temel noktalardan biri de PYD ve Esed rejimine bağlı birliklerin Bab'a 3 kilometreye kadar yaklaşmalarının tehlike arz ettiği oldu. Dabık sonrası TSK ve ÖSO birliklerinin yöneldiği Bab, Halep'in en büyük ilçesi olma özelliğiyle birlikte Suriye PKK'sı PYD'nin Münbiç-Afrin bağlantısını kurma stratejisi açısından da köprü vazifesi görüyor. ÖSO grup komutanları Bab sonrası durmayacaklarını, Münbiç'i PYD'den temizleyeceklerini söyledi.

TSK EL BAB STRATEJİSİNİ DEĞİŞTİRDİ

IŞİD'in hazırlıklarına karşı Türk askeri, El Bab'a giriş planını değiştirdi. Dün sabah saatlerinde güneyden taktik hücumlar başladı. Aynı zamanda batı ve doğu yönünde ikiye ayrılan gruplar da saldırıya geçti. Doğuda Feylak el Şam bünyesinde 8 ÖSO tugayı ve batıda Türkmen Sultan Murat Tugayı öncülüğünde oluşturulan 7 ÖSO birliği şok saldırı dalgasıyla 3 saatte şehrin yüzde 50'sini ele geçirdi. Operasyonlarda 40'tan terörist öldürülürken, kalan IŞİD'lilerin güneydeki Tadif bölgesine çekildiği belirtiliyor. Karadan ve havadan yapılan atışlar sonucu ise 165 hedef vuruldu, 23 terörist de öldürüldü.

SURİYE ORDUSU EL BAB'A GİRDİ

Rus haber ajansı Sputniknews'te yer alan habere göre, Suriye ordusu, El Bab kentine girdi. Kente giren askerler ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, Rus hava kuvvetleri bölgeyi havadan bombalıyor.

Ordu kaynaklarından edinilen bilgilere göre askerler kente güneyden girdi. Türk ordusu ve ÖSO güçleri doğu ile batıdan girmişti.

Günlerdir Halep'ten getirdiği asker ve ağır silahlarla El Bab'a ilerleyen Suriye ordusu, dün akşam saatlerinde El Bab'ın güneyindeki son köy olan Ebu Taltal ve Dery Kak köyünü ele geçirmişti.

OPERASYONDA KAPLAN KUVVETLERİ DE YER ALDI

El Bab operasyonunu Suriyeli Albay Suheyl Hassan, 'Kaplan Kuvvetleri' özel birliklerinin katılımıyla komuta ediyor. Rus hava desteğiyle El Bab'a giren Suriye ordusu, Tadif beldesiyle silolar bölgesinde ilerlemeyi sürdürüyor.

Askeri birlikler, IŞİD'in bomba yüklü 3 aracını imha ederken, örgütün sivillericanlı kalkan olarak kullandığı da kaydedildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler