HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tüm dünyada kadınlar Trump'a karşı yürüyor

ABD Başkanlık koltuğuna oturan Donald Trump'ı dünyanın dört bir yanından kadınlar protesto ediyor.

ABD Başkanı Trump'ı protesto amacıyla Washington'da düzenlenen "Kadınlar Yürüyüşü", dünyadaki birçok ülkede gösterilerle desteklendi.

'Women's march' adı verilen ve ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ı protesto amaçlı gösterilerin ilki erken saatlerde Avustralya'da gerçekleşti.

Melbourne'de şehir merkezinde bir araya gelen, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu binlerce kişi, Trump'ın ABD başkanlık görevini devralmasını protesto etmek için bir araya geldi. Göstericiler, Trump karşıtı sloganlar attı ve yapılan konuşmalarda benzer siyasetçilerin Avustralya'da da iktidara gelebileceği uyarısında bulunuldu.

Konuşmaların ardında Victoria Eyalet Parlamentosuna kadar yürüyen göstericiler, Trump'ın kadınlar, göçmenler ve Müslümanlar hakkındaki açıklamalarını eleştiren ifadelerin yer aldığı pankartlar taşıdı.

PARİS'DE 2 BİN KADIN YÜRÜDÜ
Trump karşıtı gösterilerin bir diğeri de Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşti. Eyfel Kulesi yakınlarındaki Trocadero Meydanı'nda bir araya gelen çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 2 bin gösterici Paris Barış Anıtı'na kadar yürüdü.

"Teşekkürler Trump bizi aktivist yaptın", "Benim adıma ve benim vergilerimle iktidarı satın alma", "Sevgi Amerikayı büyük yapar nefret değil", "Biz halkız ve korkudan daha büyüğüz" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, Trump'ın kadın karşıtlığı ve ırkçılık içeren söylemlerini protesto etti. Fransa'nın Strazburg, Bordeaux, Marsilya ve Montpelier kentlerinde de düzenlenen gösteriler olaysız sona erdi.

İNGİLTERE'DE GÖSTERİCİLERİN SAYISI 100 BİNİ AŞTI

İngiltere'nin başkenti Londra'da ABD Büyükelçiliği önünde başlayan yürüyüşün son durağı ise Trafalgar Meydanı oldu. Londra caddelerinde on binlerce kişi 'Irkçılığa hayır, Trump'a hayır', 'Çöplük Trump' sloganları attı. Gösteriye, Londra Belediye Başkanı Sadık Han, eşi Saadiya ile birlikte katıldı.

Protestocuların ABD liderini eleştiren pankartlar taşıyor. İngiliz basını, ülkenin neredeyse her kentinde sokağa çıkan insanların sayısının 100 bini aştığını bildiriyor.

ABD'DE BİNLERCE KADIN SOKAĞA ÇIKTI

Trump karşıtı kadın gösterilerinin merkezinde ise ABD var. Birçok eyaletten başkent Washington’a gelen 10 binlerce protestocu, Kongre binasının etrafında toplandı. Programın organizatörlerinden Gloria Steinem, burada yaptığı konuşmada, Trump’ın başkanlık kampanyasında ülkedeki azınlıklar ve kadınların hedef alındığını belirtti. Steinem, Trump’ın Müslümanları kayıt altına almaya başlaması durumunda kendisi dahil birçok kadının kendilerini kayıtlara "Müslüman" olarak geçireceklerini söyledi.

Daha sonra ise protestocular, polis kontrolü altında Beyaz Saray’a doğru yürüyüşe geçti. Protestocuların ellerinde “Trump, Rusya'yı tekrar büyük yapacak”, “Kadın haklarına saygı duy Trump”, “Ben O’nu (Hillary) destekliyorum”, “Ben kadınım, ben adaletim” yazılı pankartlar taşıdıkları görüldü.
Yarayaşan Beyaz Saray’ın önünde tamamlanması planlıyor.

Washington'daki kadın yürüyüşüne ABD’nin farklı şehirlerinden de destek geliyor. ABD’de özellike New York, Chicago, Los Angeles ve Boston gibi şehirlerde binlerce protestocu sokaklarda Trump yönetiminin seçimlerde dile getirdiği politikaları protesto ediyor. ABD'de Trump karşıtı gösterilerin bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler