HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tunus'taki cumhurbaşkanlığı seçimi

Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsıf el-Merzuki, ülkenin güney kentlerinde yayılan protestoların ardından, "şiddetten vazgeçilmesi ve sosyal barış" çağrısında bulundu.

Merzuki, internetteki resmi sayfasından "Şiddetten vazgeçmeye ve sosyal barışa davet" başlığı ile yayınladığı mesajında, "Seçim sonuçları ile alakalı olarak barışçıl olmayan bazı eylemleri endişeyle takip ediyorum. Buradan herkesi özellikle bu hassas dönemde tahriğin her türlüsünden vazgeçmeye davet ediyorum" çağrısı yaptı.

Merzuki mesajında şunlara yer verdi:

"Kardeşlerim, her ne kadar tercihlerimiz ve yönelimlerimiz farklı olsa da seçim sonuçları ve geçiş döneminin tamamlanması haddizatında bütün Tunuslular için büyük bir kazanımdır. Ülkemizin yüksek menfaatlerini her şeyin üstünde tutmamız gerekir. Sizleri daha fazla kenetlenmeye, hoşgörüye ve kardeşliğe çağırıyorum."

Tunus'ta dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunun ardından Kabis vilayetinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibinin Nida Tunus Partisi lideri El-Baci Kaid es-Sibsi olduğuna ilişkin haberleri protesto eden gruna polis göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti.

Tatavin ve El-Medenin kentlerinde seçim sonuçlarına itiraz eden bazı grupların da buralardaki Nida Tunus Partisi merkezlerini ateşe verdiği bildirilmişti.

Tunus Yüksek Seçim Kurulu, dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda, oyların yüzde 55,68'ini alan Nida Tunus Partisi lideri El-Baci Kaid es-Sibsi'nin cumhurbaşkanı seçildiğini duyurmuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler