HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk asıllı Alman vatandaşı Duygu Doğan’ın IŞİD’e katıldığı iddiası

Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşayan 25 yaşındaki Türk asıllı Alman vatandaşı Duygu Doğan'ın ailesi beş gündür kayıp olduğunu duyurdu.

Türk asıllı Alman vatandaşı Duygu Doğan’ın IŞİD’e katıldığı iddiası

Doğan ailesi, Duygu'nun IŞİD'e katılmış olabileceğinden korktuklarını ifade etti. Kızlarının, IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye gittiğini tahmin eden Doğan ailesi, "Duygu, beş gün önce köpeğini bir arkadaşına bıraktı ve özel eşyalarını da yakın arkadaşlarına hediye ederek evden ayrıldı” diyerek endişelerini dile getirdi.

Duygu'nun bir süreden beri Suriye'de bulunan arkadaşı Selçuk Götürmen'e ulaşmak için yola çıktığını tahmin ettiklerini belirten aile, Duygu'nun sınırdan geçişine izin verilmemesi için Almanya ve Avrupa Birliği ülkeleri ile Türkiye'ye başvurduklarını belirtti.

Kızlarının ortadan kaybolmasıyla şoka giren Doğan ailesi kızlarının evine dönmesini istediklerini söyledi.

Gözü yaşlı anne Nevin Suna, "Kızım neredesin? Günlerdir gözümüze uyku girmiyor. Sensiz soluk bile alamıyoruz. Ne olur bir sesini duyalım. Sana yardım etmemize izin ver. Sen bizim herşeyimizsin. Lütfen yanlıştan dön” çağrısı yaptı.

ARKADAŞ KURBANI

Sekizinci sınıftan itibaren orta ve lise eğitimini Türkiye'de tamamlayan Duygu, Marmara Üniversitesi'nde Almanca, İngilizce ve Türkçe mürtercim tercümanlık eğitimini arkadaşının etkisiyle yarıda bırakarak Frankfurt'a dönmüştü. Frankfurt'ta son dört yıldır unlu mamüller satan işyerlerinde çalışan Duygu'nun bir süre önce ise işinden çıkarıldığı öğrenildi. Yakın çevresi ve arkadaşlarından giderek uzaklaşan Duygu'nun arkadaşının etkisiyle Selefiler'in ağına düştüğü tahmin ediliyor.

Selçuk Götürmen, Doğan ailesine ‘Duygu artık Suriye'de' bilgisini verirken, polisin ise, Duygu'nun, Salı günü saat dört sularında otobüsle Türkiye'ye doğru yola çıktığı bilgisine ulaştığı kaydedildi. Duygu'yu görenlerin en yakın emniyet birimlerine haber vermesi isteniyor.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler