HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk askeri 700 metre Suriye topraklarına girdi

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) internet sitesi, Türk askerinin, IŞİD'den kaçanları kontrol etmek amacıyla 700 metre Suriye topraklarına girdiğini iddia etti

Türk askeri 700 metre Suriye topraklarına girdi

Irak Devlet eski Başkanı Celal Talabani’nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) internet sitesi, 2 tank, bazı zırhlı araçlar ve bir iş makinesi ile Afrin’in Heman ve Meroniye köyleri arasında kontrol noktası oluşturarak bölgeden geliş gidişleri kontrol ettiği yazdı. Türk askerinin sınırdan 700 metre ilerdeki kontrol noktasında olduğu iddia eden KYB’nin resmi internet sitesinde, orada çekildiği ileri sürülen görüntü de yayınlandı.

AZEZ’DEN AFRİN’E KAÇIŞ

Bu arada IŞİD’in saldırıları sonucu binlerce kişinin Azez’den Afrin’e göç ettiği belirtildi. IŞİD’in son olarak Azez’in doğusunda bulunan 12 köy ve kampı ele geçirmesinden sonra bu bölgede yaşayanların Afrin’e doğru göç ettiği ifade edildi. Azez’den Afrin’e süren göçü doğrulayan yerel kaynaklar, son 3 gün içerisinde Azez’den Afrin’e 6 bin 200 kişinin göç ettiğini söyledi. Azez’e doğru hareket eden IŞİD’in Azez’e 5 kilometre kadar yaklaştığını belirtilirken, Azez’den Afrin’e gelenlerin kimlik kontrolünden geçirildikten sonra kentte alındığı kaydedildi.

RAKKA OPERASYONU SÜRÜYOR

Suriye’de IŞİD’in Başkent ilan edip merkez olarak kullandığı Rakka kentini, geri almak için 24 Mayıs’ta başlatılan büyük Rakka operasyonu ise sürüyor. İçerisinde PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin de bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) öncülüğündeki operasyon kapsamında şimdiye kadar Rakka’nın kuzeyinde bulunan 16 köyün IŞİD’ten alındığı belirtildi. Koalisyon uçaklarının havadan desteklediği operasyonda, 15 kilometre ilerleme sağlanırken, IŞİD’in saldırıları durdurmak için şimdiye kadar 4 kez intihar saldırıları gerçekleştirdiği öne sürüldü.

DHA

En Çok Aranan Haberler