HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk gemisi Yunanistan'ı alarma geçirdi

Türk kuru yük gemisi ’Barış’ın içindeki yaklaşık 700 kaçak ile Girit Adası açıklarında sürüklenmesi üzerine Yunanistan alarma geçti.

Türk gemisi Yunanistan'ı alarma geçirdi

Yunanistan'da yayın yapan 'www.flashnews.gr' internet sitesinin haberine göre aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 700 kaçağı taşıyan 'Barış' adlı Türk kuru yük gemisi, Girit Adası'nın güneydoğusunda 30 mil açıkta Lerapetra olarak bilinen bölgede arızalandı.

Mekanik arızası olduğu belirtilen 75 metre uzunluğundaki gemi fırtına nedeniyle sürüklenmeye başladı.

Olumsuz hava şartları nedeniyle gemiye henüz müdahalede bulunulamazken, bölgeye askeri gemiler sevk edildi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ile Savunma Bakanlığı'nın toplantıda olduğu ve kurtarma operasyonu için hazırlıklara başladığı da sitenin haberinde yer aldı.

SÜRÜKLENEN KAÇAK GEMİSİNDE EBOLA VİRÜSÜ ALARMI

Yunanistan'ın Girit Adası açıklarında motorlarının arızalanması nedeniyle fırtınalı havada sürüklenmeye başlayan Türk bayraklı kuru yük gemisi 'Barış'taki Afrika kökenli kaçakların ebola virüsü taşıdığı iddiaları Yunan Sağlık Bakanlığı'nı alarma geçirdi.

Saatteki hızı 90 kilometreyi bulan fırtınaya rağmen Girit Adası'ndan hareket eden Yunan Deniz Kuvvetleri'ne ait iki fırkateyn ile bir Puma tipi askeri helikopterin akşam saatlerinde 30 mil mesafedeki gemiye ulaşıp, telsiz irtibatı kurulduğu belirtildi. Aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu yaklaşık 700 kaçak ile geminin 8 Türk mürettabın içinde bulunduğu gemi, bir Ro- Ro gemisiyle çekilip, Girit'in güneyindeki Lerapetra Limanı'na getirileceği bildirildi. Gemideki kaçaklardan bazılarının ebola virüsü taşıdığı iddiaları üzerine limanda geniş güvenlik önlemi alındı. Başkent Atina'dan bir sağlık ekibinin de Girit Adası'na gönderildiği öğrenildi.

İSKENDERİYE'DEN İTALYA'YA GİDİYORMUŞ

Akdeniz'de makina arızası yaşayan ve 700 kaçak ile sürüklenen 'Barış' adlı kuru yük gemisinin iki yıl önce bayrağını Büyük Okyanus'taki Kiribati Cumhuriyeti adına değiştirdiği öğrenildi. Kuru yük gemisinin iki gün önce Mısır'ın İskenderiye limanı yakınlarından İtalya'ya gitmek üzere yola çıktığı belirtildi.

AKDENİZDE SÜRÜKLENEN GEMİYE ULAŞILDI

Akdeniz'de motor arızası nedeniyle Yunanistan'ın Girit Adası açıklarında sürüklenen ve aralarında Ebola Virüslü hastalarında bulunduğu belirtilen Barış isimli 75 metre uzunluğundaki kuru yük gemisine Yunan Sahil Güvenliği'ne bağlı askeri gemi ve helikopterler ulaştı. Gemide silahlı kaçaklarında olduğu belirtildi. Geminin RO-RO gemisiyle çekilerek Girit Adası'nın güneyinde bulunan Lerapetra Limanı'na getirileceği, burada bulunan spor salonunda çoğunluğu Suriyeli, Afgan ve Afrikalı olan kaçakların sağlık kontrolünden geçirilerek tedavilerinin yapılacağı belirtildi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler