HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk Kızılayı'ndan Nepal'e 5 bin kişilik çadır

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar Başkanlığında toplanarak son 80 yılın en büyük deprem felaketine uğrayan Nepal'e yapılabilecek yardımları değerlendirdi.

Türk Kızılayı'ndan Nepal'e 5 bin kişilik çadır

Türk Kızılayı Nepal'e, evleri yıkılan on binlerce kişinin yaralarına merhem alabilmek adına en kısa zamanda 5 bin kişinin barınmasına imkân verebilecek 1000 çadır gönderme kararı aldı. Kızılay, farklı barınma imkânlarını da Nepal Kızılhaçı ile birlikte değerlendiriyor.

Öte yandan, Türk Kızılayı ekipleri felaketin hemen ardından Nepal'e giderken beraberlerinde götürdükleri battaniye ve gıda kolilerinin dağıtımını gerçekleştirdi. 1000 battaniyeyi Nepal Kızılhaçı yetkililerine teslim eden Kızılay ekipleri, yaklaşık 6 tonu bulan gıda maddelerini ise depremzedelere dağıttı.

Nepal'de meydana gelen büyük felaketle ilgili açıklama yapan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Biz bu acıyı biliyoruz. Marmara Depreminde dünyanın en büyük acılarından birini yaşadık. O gün dünya bizim yaralarımızı sarmak için tek vücut oldu. Şimdi aynı acıyı Nepal yaşıyor. Dünyanın yeniden birlik olması gerekiyor. Biz Türkiye ve Türk Kızılayı olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Öncü ekiplerimiz çalışmalara başladı. 5 bin kişilik çadır göndermek için de hazırlıklara başladık" diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler