HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Türk tankeri Libya'da kaçırıldı, mürettebat rehin' iddiası

Türk petrol tankerinin, Libya'nın Zuwarah Limanı'nın 2 mil açığında el konularak kaçırıldığı ve mürettebatın esir alındığı iddia edildi.

Türk bayrağı taşıyan, Transpasifik Denizcilik'e ait Hacı Telli isimli petrol tankerinin kaçırıldığı iddiasını Deniz haber Ajansı'na dayandıran Sözcü'nün haberine göre, tanker 24 Şubat'ta Zuwarah Limanı’na demirlendi, Gemi limana yanaştığında geminin güvenliğini sağlamak amacıyla bölgedeki her gemiye uygulanan prosedür gereği 6 silahlı muhafız gemiye çıktı ancak Zuwarah Limanı’na petrol almak için gelen M/T Hacı Telli’ye 24 Şubat tarihine kadar petrol yüklenmedi ve mürettebata bu konu hakkında açıklama yapılmadı.

Deniz Haber Ajansı’nın rehin alınan gemi mürettebatından edindiği bilgileredayandırılan habere göre; M/T Hacı Telli, 11 Şubat’ta Tuzla’dan Malta’ya doğru yola çıktı.

I. KAPTAN GÖNÜLLÜ OLARAK GİTTİ

24 Şubat’ta geminin güvenliğini sağlayan 6 silahlı mürettebat dışında bölgenin güvenliğini sağladığını söyleyen silahlı bir grubun gemiye çıkarak, 1. Kaptan Nejat Üler’e gemiden 1 kişiyi misafir etmeleri gerektiğini, gemiyi kiralayan Efe isimli kişi ve Libyalı ortağından paralarını alamadıkları için bir kişiyi misafir etmeleri gerektiklerini söylediği öne sürüldü.

Bunun üzerine, olayın bir an önce çözülmesi için geminin 2. Kaptanı İsmail Eskiçırak'ın gönüllü olarak gemiye çıkan grupla gemiden ayrıldığı, Zuwarah Havalimanı’nın yakınında bir çiftlik evinde rahat koşullarda misafir edilen 2. Kaptan İsmail Eskiçırak’ın yanına 28 Şubat günü 2. Mühendis Volkan Özdemir, Usta Gemici Ali Özcan ve Gemici Ünsal Kaya'nın getirildiği ifade edildi.

Geriye kalan mürettebatın ise Zuwarah Limanı’nın 2 mil açığında demirleyen gemide silahlı 6 kişinin gözetiminde rehin tutulduğu iddia edildi.

PETROL ÖDEMESİ YAPILMAMIŞ

Deniz Haber Ajansı’nın edindiği bilgilere göre; M/T Hacı Telli isimli gemiyi Transpasifik Denizcilik’ten, Pasifik Denizcilik aracılığıyla kiralayan Efe isimli kişi ve Libyalı ortalığı Zuwarah Limanı’ndan daha önceden aldıkları petrolün 433 bin dolarlık ödemesini gerçekleştirmedi.

Bu nedenle gemiye el koyduklarını mürettebata söyleyen Libyalı silahlı grubun eğer para ödenmez ise mürettebatı serbest bırakmayacaklarını ve gemiyi parçalayıp satacaklarını söyledikleri belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler