HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk vekile silah çekmişti, cezası belli oldu

Bulgaristan'da, Türk vekil Ahmet Doğan'a silahlı saldırıda bulunmaktan yargılanan Oktay Enimehmedov, 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Türk vekile silah çekmişti, cezası belli oldu

Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Onursal Başkanı Ahmet Doğan'a silahlı saldırıda bulunmaktan yargılanan Oktay Enimehmedov, 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sofya İl Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında savcılık Enimehmedov'un "cinayet teşebbüsünden" 17-20 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep ederken, mahkeme sanığı "cinayet tehdidinde bulunmaktan" suçlu buldu.

Mahkeme, Enimehmedov'un tutukluluk süresinin hapis cezasından düşürülmesine ve 7487,77 leva (yaklaşık 4 bin euro) para cezası ödemesine karar verdi.

Karara göre, Enimehmedov hapis cezasının kalan kısmını açık cezaevinde geçirecek.

Savcı İliya Toçev, duruşmadan sonra basına yaptığı açıklamada, cezayı "son derece düşük olarak" nitelendirerek, karara itiraz edeceklerini belirtti. Yakın mesafeden ateşlenen gaz tabancasının da öldürücü olabileceğini savunan Toçev, "Dava kesinlikle sona ermiş değil. Bu bir cinayet teşebbüsüdür ve sanık ona göre ceza görmelidir" diye konuştu.

Enimehmedov, parlamentoda 36 kişilik grubu bulunan HÖH'ün 19 Ocak 2013 tarihinde yapılan son Genel Kurultayı'nda kürsüde konuşma yapan Doğan'ın yanına yaklaşarak gaz tabancası ile üç kez ateş etmeye çalışmıştı. Tabancasının tutukluk yapması üzerine delegelerce etkisiz hale getirilen Enimehmedov, olay yerinde gözaltına alınmıştı.

Ahmet Doğan, saldırıdan sonra aktif siyaseti bırakmış, bir daha resmi bir etkinliğe katılmamış, basına açıklama yapmamıştı. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler