HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk yolcu dehşet anlarını anlattı

Türk yolcu dehşet anlarını anlattı: "Ya yanacaktık ya boğulacaktık. Acaba gazla mı zehirlensek o daha kolay bir ölüm olur dedim."

Yanan gemiden kurtarılan aralarında 30'a yakın Türk'ün de bulunduğu 184 kişi, İtalyan savaş gemisi San Giorgio adı gemi ile İtalya'nın güneyinde bulunan Brindisi kenti limanına getirildi.

Gemide bulunan bir Türk yolcunun da bilinç kaybı yaşaması dolayısı ile daha önce helikopter ile kentteki devlet hastanesine getirildiği bildirildi.

Gemiden inen ilk Türk yolculardan Ülkü Tiryakioğlu, yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Tiryakioğlu, "Nasıl kurtulduk hala inanamıyorum. Korkunçtu. Dalgalar, rüzgar, yanaşamayan talisiye sandalları... Gemide sadece iki tane kurtarma botu vardı. Yüzlerce kişi vardı. Üstümüze su sıkıyorlardı ve sığınacak bir yer yoktu. Mürettebatta çaresizlik içindeydi. İlk alevlerle karşılaştığımız anda, dalgalar ve fırtına vardı... bu iş bitti dedim. Ya yanacağız ya boğulacağız dedim. Ben acaba gazla mı zehirlensek o daha kolay bir ölüm olur dedim. Yangın söndü dediler, gemiler geldi fakat yangın tekrar başladı. Geceydi ve hiçbir yer görünmüyordu. Bir görevli elinde telsizle dolaşıyordu, yardım gelmediğini ve yangını her yerde olduğunu söylediği anda işte o anda bitti bu dedim. Kurtuldum. Vatanımı özledim... Evime gitmek istiyorum" dedi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler