HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye, ABD ve Rusya'dan son dakika Suriye zirvesi

Türkiye, ABD ve Rusya Genelkurmaylarından Antalya'da son dakika Suriye ve Irak zirvesi...

Antalya kritik bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, ABD ve Rus Genelkurmay Başkanlarıyla Antalya'da görüştü Türk, ABD ve Rus Genelkurmay Başkanları Antalya'da bir araya geldi.

Kasım 2015'te düzenlenen G-20 zirvesinin yapıldığı otelde bugün yapılan Genelkurmay Başkanlarının görüşmeleri için bölgede geniş güvenlik önlemi alındı.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın ev sahipliğinde, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Francis Dunford ve Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Vasilyeviç Gerasimov'un katılımıyla Antalya'da üçlü bir toplantı düzenlendi.

TOPLANTIDA GÜNDEM SURİYE VE IRAK

Toplantıda, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgedeki güvenlikle ilgili ortak konular görüşülüyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Antalya'da ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Francis Dunford ve Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Vasilyeviç Geerasimov ile bir araya geldi.

TSK'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Toplantıda, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgedeki güvenlikle ilgili ortak konular görüşülmektedir" denildi.

Toplantı Genelkurmay Başkanlığı'nın web sayfasında yer alan açıklama ile şöyle duyuruldu:

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın ev sahipliğinde, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Francis Dunford ve Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Vasilyeviç Gerasımov'un katılımıyla Antalya'da üçlü bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantıda, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgedeki güvenlikle ilgili ortak konular görüşülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rusya Silahlı Kuvvetleti Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford Antalya'da üçlü görüşme yapıyorlar. Toplantıda Suriye ve Irak'taki güvenlik konularının görüşülmesi planlanıyor" denildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler