HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye-Güney Afrika Savunma Sanayi ikili görüşmeleri

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Güney Afrika'da resmi temaslarda bulundu.

JOHANNESBURG (AA) – Güney Afrika'nın başkenti Pretoria'da gerçekleştirilen 5 günlük Savunma Fuarı kapsamında temaslarını sürdüren Yardımcı, Güney Afrika ve Türkiye arasında savunma sanayisi alanında önemli adımların atıldığını belirtti.

Johannesburg Türk Filmleri resepsiyonunda AA muhabirine konuşan Yardımcı, ikili görüşmeler, katılımcı firmalara destek olmak ve Güney Afrika gibi savunma sanayisinde ağırlığı olan bir ülkeyle Türk firmalarının arasında işbirliği zemini hazırlamayı amaçladıklarını söyledi.

Yardımcı, "Bakanlık olarak Türk firmalarının her zaman destekçisi olduk, şimdilik Aselsan ve Otokar firmalarının çalışmaları var. Aselsan, Pretoria'da bir ofis açacak. Çalışmalardan ümitliyiz" dedi.

Yardımcı, sözlerine şöyle devam etti:

"İkili askeri anlaşmaların imzalanmasıyla firmaların önleri açılacak. Güney Afrika yetkililerini Türkiye'ye davet ettik. Milli Savunma Bakan Yardımcısı bu yıl içinde Türkiye'ye gelecek. Güney Afrika Milli Savunma Bakanı Nosiviwe Noluthando Mapisa-Nqakula, 2015'te 12'ncisi gerçekleştirilecek IDEF Savunma Sanayi Fuarı'na davet edildi. Güney Afrika'da kurulacak ağ, Sahraaltı ülkeleri de kapsıyor ancak ağın merkezi Pretoria'da olacak."

Yardımcı, ziyareti sırasında Güney Afrika Milli Savunma Bakanı, yardımcısı ve aynı zamanda dünyada savunma endüstrisinde ön sıralarda yer alan DENEL firmasıyla da üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi.

Tedarik kurumuyla da önemli toplantılara katılan Yardımcı, "Görüşmeler çok verimli geçti. Bundan sonrası firmaların gayretlerine bırakıldı" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler