HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye için müthiş iddia!

İngiliz televizyonu Sky News, dün yayınladığı bir ‘özel haberde’ İran’ın Türkiye’de suikastçılardan oluşan gizli bir şebeke kurduğunu öne sürdü.

Türkiye için müthiş iddia!

Kısmen Avustralyalı işadamı Rupert Murdoch’a ait olan İngiltere merkezli haber televizyonu Sky News’un “istihbarat kaynaklarına” dayandırdığı habere göre istihbarat kurumları, Türkiye’deki Yahudi, İsrail ve Batı hedeflerine saldırmak üzere İran’dan emir bekleyen suikastçıları arıyor. Habere göre terör şebekesi, doğrudan İran dini lideri Ali Hamaney’e bağlı olan Devrim Muhafızları’nın Kudüs Gücü’nde “Birim 400” adıyla örgütlendi. Bir istihbarat kaynağı, “Birim 400 birkaç aydır Türkiye’de bir operasyon için hazırlanıyor. Bu hazırlıkların çok ileri bir aşamaya ulaştığı ve planı uygulamaya niyetli oldukları yönünde net bir değerlendirmemiz var” dedi. Birim 400’ün Hamaney’in emriyle ilgili hücresini faaliyete geçirdiği, bunun üzerine saldırıyı yapacak yabancı ajanların bulunduğu, bazen eğitimin İran’da verildiği belirtildi.

Kim, kime mesaj veriyor

Haberde şu yorum da yapıldı: “Batı ve Ortadoğu’daki istihbarat örgütleri, Suriye’yi desteklediği için derin bir şüpheyle bakılan İran’ı, uluslararası terörizmle ilişkilendirip olumsuz bir ışık altında resmetmekten çıkar sağlıyor olabilir. Ancak aynı derecede güçlü bir başka ihtimal, bu istihbarat örgütlerinin. kendi siyasi efendilerini, Tahran’a karşı bir askeri operasyon düzenlenmesi halinde İran’ın kendi toprakları dışında misilleme eylemleri yapabileceği yönünde uyarıyor olabileceğidir.”

Hürriyet

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler