HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Türkiye İncirlik'i Rusya'ya verecek' iddiası

Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, Türkiye'nin İncirlik askeri hava üssünü Rusya'ya vereceğini iddia etti.

Bir Rus radyosunda katıldığı programda konuşan Jirinovski, "Bölgede bizim üslerimiz her zaman olacak. Biz her zaman orada olacağız. Ben eminim ki Türkiye, üslerimizin topraklarında olmasına izin verecek" diye konuştu.

"GELECEK'TE TÜRKİYE NATO'DAN AYRILABİLİR"

Sputniknews'te yer alan habere göre, Jirinovski "Türkler yavaş yavaş bloke etmeye başladılar, ABD oradan çıkacak. Gelecekte Türkiye NATO’dan ayrılabilir, İncirlik Üssü boşaltılabilir. Bize kiralayacaklar" ifadelerini kullandı.

"İNCİRLİK BİZİM OLURSA NATO'NUN YÜZÜNE İYİ BİR TOKAT ATMIŞ OLURUZ"

"İncirlik, Ortadoğu’daki en güçlü askeri üs. İncirlik bizim olursa, bu durumda NATO’nun yüzüne iyi bir tokat atmış oluruz" diyen Jirinovski sözlerine şöyle devam etti:

'YAKINDA TÜRKİYE’YE İÇ PASAPORTLA GİDECEĞİZ'

"Eminim ki Ankara, Moskova ile başlıca partner ve müttefik olmak için kuzeye yönelmeye hazır. Şanghay İşbirliği Örgütü’ne (ŞİÖ) üye olmalarına yardımcı olabiliriz. Daha sonra Gümrük Birliği üyeliği söz konusu olabilir. Ruble ve TL alışverişine geçebiliriz. Türkiye buna hazır. Türkiye’ye gittiğimizde ruble ile alışveriş yapacağız. Eminim ki yakında iç pasaportla Türkiye’ye gideceğiz."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler