HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye -İsrail ilişkilerinde bugün büyük gün

Türkiye ile İsrail uzun bir aradan sonra siyasi istişare toplantılarına yeniden başlıyor. Mavi Marmara krizi ile askıya alınan görüşmeler bugün yeniden başlıyor.

Türkiye -İsrail ilişkilerinde bugün büyük gün

Mavi Marmara saldırısı nedeniyle Türkiye ile İsrail arasındaki ipler kopma düzeyine gelmişti. İki ülke 7 yıl aradan sonra ilk siyasi istişarelerine Çarşamba günü başlayacak. Görüşmeler Ankara’da gerçekleştiriliyor.

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler 2010 yılında yaşanan Mavi Marmara saldırısı nedeniyle kopma düzeyine gelmişti. İki ülke arasındaki buzların erimeye başlaması sonrasında siyasi istişarelere yeniden başlanması kararı alındı. Bu çerçevede yapılacak olan ilk toplantı Ankara’da gerçekleştirilecek. 7 yıllık bir aradan sonra gerçekleştirilecek istişare toplantılarında tarafların heyetlerine Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın ile İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Yuval Rotembaşkanlık ediyor.

TOPLANTI DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDA
Türk ve İsrail dışişleri yetkilileri siyasi istişare toplantısını Ankara’da Dışişleri Bakanlığı’nda yapılacağı açıklanmıştı.

ÇAVUŞOĞLU İSRAİL’E GİDECEK
İki ülke arasındaki normalleşme süreci ile çok boyutlu ilişkiler konusunda adımlar atılması bekleniyor. Bu çerçevede karşılıklı ziyaretlerin sayısında artış olacağı ifade ediliyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler