HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye-İsrail ilişkilerinde ‘buzların erdiğinin yeni işareti’

İstanbul'da gerçekleşecek olan BM Dünya İnsani Zirvesi'ne üst düzey İsrailli diplomatların katılabileceği bildirildi.

Hafta başında İstanbul'da gerçekleşecek olan BM Dünya İnsani Zirvesi'ne üst düzey İsrailli diplomatların katılabileceği bildirilirken bu gelişme İsrail'de "Türkiye ile ilişkilerdeki buzların erimekte olduğunun yeni bir işareti" olarak değerlendirildi.

Times of İsrael, bir süreden beri Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkileri normalleştirmeye yönelik olarak yürütülen müzakerelerde önemli bir rol oynadığı belirtilen İsrail Dışişleri Bakanlığı Müşteşarı Dore Gold'un 23 Mayıs'ta İstanbul'da başlayacak olan BM Zirvesi'ne katılabileceğini kaydetti.

"Önemli İsrailli diplomat, zirve için İstanbul'a gidebilir. Üst düzeydeki bu resmi ziyaret gerçekleşirse, bozulan bağları yeniden canlandırma çabalarının son işareti olabilir" sözleri kullanılan haberde buna karşın "İsrail Dışişleri Bakanlığı ise haberleri teyid edemediğini söyledi" denildi.

Haberde Gold'un İstanbul'a gitmesi durumunda ziyaretin iki ülke arasındaki krizin patlak vermesinden bu yana İsrail'den Türkiye'ye yapılan "en üst düzey resmi ziyaretlerden biri" olacağının altı çizildi.(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler