HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye Rakka operasyonuna katılacak mı? Flaş iddia

Rakka operasyonuna ABD ile anlaşması durumunda katılması beklenen Türkiye'nin, operasyona 3-4 bin personelle destek vereceği ileri sürüldü.

Türkiye Rakka operasyonuna katılacak mı? Flaş iddia

Türkiye'nin ABD ile gerçekleştirdiği kritik görüşmeler sonucunda ‘Rakka operasyonu’na katılıp katılmayacağı gündemin en merak edilenlerinden. Üst düzey güvenlik yetkililerinin “Türkiye, Rakka için özel bir görev kuvveti oluşturacak. Bu öneri ABD’ye yapıldı. Ancak Rakka operasyonuna Türkiye’nin katılması, YPG-PYD’nin bu operasyonunun hiçbir yerinde olmaması şartına bağlı' dediği aktarıldı.

TÜRKİYE'NİN SURİYE YOL HARİTASI ABD'Lİ YETKİLİLERE AKTARILDI

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile CIA direktörü Mike Pompeo’nun Türkiye ziyareti ile yeni bir boyut kazanan Rakka operaysonu tartışmalarına ilişkin Türkiye gazetesinin, üst düzey güvenlik birimlerinden edindiği bilgilere göre, El Bab’ın IŞİD'den (DEAŞ) temizlenmesinden sonra Türkiye’nin Suriye’ye ilişkin yol haritası ABD’li yetkililere aktarıldı.

"TÜRKİYE RAKKA İÇİN ÖZEL BİR GÖREV KUVVETİ OLUŞTURACAK"

Suriye’de Türkiye tarafından eğitilmiş 10 bin ÖSO mensubunun olduğu, bunların 7 bininin cephede kullanılacak nitelikte, 3 binin ise cephe gerisinde lojistik destekte bulunabileceği bilgisi verildi. Türkiye’nin Rakka operasyonu konusunda ABD ile anlaşması durumunda TSK’nın 3-4 bin personelle operasyona destek vereceği belirtildi. Üst düzey güvenlik yetkilileri “Türkiye Rakka için özel bir görev kuvveti oluşturacak. Bu öneri ABD’ye yapıldı.

Ancak Rakka operasyonuna Türkiye’nin katılması, YPG-PYD’nin bu operasyonunun hiçbir yerinde olmaması şartına bağlı. YPG-PYD bulunduğu yerlerde stabil kalacak. Türkiye’nin planı bu. Bazı yerlerde YPG unsurlarının 8 kilometreye kadar Rakka’ya yaklaştığı biliniyor. ABD ile birlikte Türkiye ve ÖSO’nun katılımı ile Rakka’ya yapılacak operasyonun biraz zaman alacağı tahmin ediliyor. Zorlukları var ama El Bab’da ciddi tecrübe kazanıldı. Öncelik Menbiç’te değil, Rakka’da olacak. Türkiye’nin ABD ile birlikte Rakka operasyonunu gerçekleştirmesi halinde ABD, YPG’nin Menbiç’i terk etmesini ve Fırat’ın doğusuna çekilmesini sağlayacak” bilgisini verdi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler