HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye rehinelere karşı IŞİD'e ne verdi?

IŞİD'in Irak'ın Musul kentinde kaçırdığı 46'sı Türk 3'ü Iraklı 49 rehinenin, 101 gün sonunda serbest bırakılması karşılığında Türkiye'nin ne verdiği tartışılmaya devam ediyor.

IŞİD'in Irak'ın Musul kentinde kaçırdığı 46'sı Türk 3'ü Iraklı 49 rehinenin, 101 gün sonunda serbest bırakılması İngiliz gazetelerinde yer bulmaya devam ediyor.

İngiliz gazetesi Times'ın, Aldülkadir Selvi'nin yazısına referans verdiği haberinde, Selvi'nin "IŞİD için çok ama çok önemli olan birkaç isim takasta kullanılmış" ifadeleri yer alıyor.

Haberde, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, rehinelerin serbest bırakılmasıyla, Türkiye'nin IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona katılmasının önündeki son engelin de kalktığını söylediğine dikkat çekiliyor.

Guardian ise Suriye'den kaçanların sığındığı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden izlenimlerini yazıyor.

İlçenin insanla dolup taştığını belirten muhabir, bölge halkının kapılarını Suriye'den gelenlere açtığını söylüyor.

Guardian muhabirinin görüştüğü Kobanililer, IŞİD'in köyleri ateşe verdiğini, yakaladığı bazı Kürtleri taşlayıp kafalarını kestiğini anlatıyor.

Haberde ailesini Suruç'a bıraktıktan sonra Suriye'ye geri dönüp savaşmak isteyen bir Kobanilinin şu sözlerine de yer veriliyor: "IŞİD'in elinde askeri araçlar, roketler ve füzeler var. Biz elimizdeki Kalaşnikof silahlarla onlara karşı ne yapabiliriz ki? Geri dönüp savaşmak istiyorum ama Türk askerleri sınırı geçmeme izin vermiyor. Yine de gitmek için bir yol bulacağım."

Financial Times'a konuşan bir Kobanili ise, bölgedeki Kürt gücünün çökmeye yakın olduğunu ve çemberin daraldığını söylüyor.

Haberde Irak'taki Kürt peşmerge kuvvetlerinin, Suriye'deki Kürtlere destek vermek üzere sınırı geçtiği iddialarına da yer veriliyor.

IŞİD'e karşı İran'dan yardım istenecekTimes, İngiltere Başbakanı David Cameron'un Çarşamba günü ABD'de yapılacak Birleşmiş Milletler zirvesinde, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşerek tarihi bir adım atacağını duyuruyor.

1979'daki İran İslam Devrimi'nden bu yana hiçbir İngiltere ve İran lideri yüz yüze görüşme gerçekleştirmemişti.

Times şöyle devam ediyor: "Başbakanlık, İran'ı IŞİD ile mücadeleye dahil etmeye kararlı. İran, Irak'taki yeni hükümet ve Suriye'deki Esad rejimine çok büyük etki edebilen bir ülke."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler