HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Türkiye, stratejik bir viraj aldı'

Le Figaro, Türkiye'nin sık sık bir "ekonomik kaplan" olarak sunulduğunu belirtirken Türkiye'nin gerçekleştirdiği "stratejik viraja" vurgu yaptı.

PARİS/NEW YORK(ANKA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasınca Orta ve Güney Avrupa ekonomilerine ilişkin son tahminler ilgi uyandırdı. Le Figaro gazetesi, Türkiye'nin "sık sık ekonomik bir kaplan" olarak sunulduğunu belirtirken Türkiye'nin "stratejik viraj aldığını" yazdı.

Fransız Le Figaro gazetesi, Orta ve Güney Avrupa ekonomilerinin büyüme tahminlerini yeniden düşüren ancak Türkiye ile ilgili tahmini değiştirmeyen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (BERD) yeni raporuna dikkat çekti. Gazete, Türkiye ile ilgili olarak da "Sık sık Doğu Avrupa ile Orta Aysa arasında ekonomik kaplan olarak sunulan Türkiye, 2012 yılında da net bir yavaşlama kaydetti" değerlendirmesini yaptı.

Yüksek petrol fiyatları ve para politikasının sıkılaştırılmasının Türkiye'de tüketim ve yatırımları "frenlediği" yorumunu yapan gazete, şöyle devam etti:

"BERD'in (AİKB) vurguladığı gibi bu zamanların bir işareti olarak kısa bir süre öncesine kadar ihracatta Avrupa pazarına bağımlı olan Türkiye, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da daha dinamik müşterileri hedefleyerek stratejik bir viraj aldı."

-"SERT İNİŞ KAYGILARI GERÇEKLEŞMEDİ"-

Bu arada, AİKB raporunu da değerlendiren gazetelerden Wall Street Journal ise, Bankanın çeşitli Avrupa ülkelerine ilişkin yeni tahminler üzerinde durduğu haberinde "Türkiye ile ilgili tahmini ise değiştirmezken Türk ekonomisine ilişkin sert iniş kaygılarının gerçekleşmediğine dikkat çekti" diye yazdı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler