HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye ve Rusya'dan olağanüstü Halep toplantısı

Üst düzey bir Türk yetkili Türkiye, İran, Rusya, AB ve Körfez ülkeleri yarın Halep için olağanüstü toplanacaklarını açıkladı. Çavuşoğlu'dan bu iddiaya jet yanıt geldi.

Halep'ten muhaliflerin tahliyesi için çalıştıklarını belirten yetkili, Halep gündemiyle gerçekleştirilecek toplantıya Türkiye ve Rusya'nın dışında İran, AB ve Körfez ülkelerinin de katılacağını açıkladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Reuters'ın 'Rus ve Türk yetkililer Halep'i görüşmek üzere yarın bir araya gelecek' haberini doğruladı. Ancak bunun özel bir görüşme olmadığını ve iki ülkenin sürekli temas halinde olduğunu belirtti.

"REUTERS'I DEĞİL, BİZDEN BİR AÇIKLAMA GELİRSE ONU DİKKATE ALIN"

Çavuşoğlu, Reuters'ın 'Türk ve Rus yetkililerin Halep'i görüşmek üzere yarın Türkiye'de bir araya geleceği' haberiyle ilgili soruları yanıtladı. "Biz bugün ve yarın, her gün Rusya ve diğer ülkelerle temaslarımızı yoğunlaştıracağız ki bu soruna bir çare bulalım" diyen Çavuşoğlu, gazetecilerden gelen ısrarlı soruların ardından Reuters haberine tepki göstererek, "Rusya ve diğer ülkelerle sürekli görüşüyoruz. Yarınki görüşme spesifik bir görüşme değil. Reuters'ı değil bizden bir açıklama gelirse onu dikkate alın" dedi.

TOPLANTIYA MİT VE DIŞİŞLERİ YETKİLİLERİ DE KATILACAK

Reuters'ta yer alan habere göre, görüşmelere MİT ve dışişleri yetkilileri katılacak.

GÖRÜŞMEDE SİVİLLER VE MUHALİFLER İÇİN KORİDOR KONUSU GÜNDEMDE OLACAK

Görüşmede, Halep'te muhalifler ve siviller için bir koridor açılması ve ateşkes konularının değerlendirileceği belirtiliyor.

Çavuşoğlu'nun diğer açıklamaları:

Çavuşoğlu, "Halep'te ve Suriye'de zulmün, katliamların durması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Hem Suriye'yle yakından ilgilenen tüm ülkelerle, diğer aktör ülkelerle, İran ve Rusya başta olmak üzere, Körfez ülkeleriyle buradaki zulmün durması, ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve siyasi çözüme geçilmesi için çok gayret sarf ediyoruz. Ama maalesef birçok ülkenin samimi olmadığını gördük. Ateşkes sözü vermesine rağmen Halep'i zalimce bombalamaya devam ettiklerini gördük. Sivil halkın boşaltılması için ateşkesin sağlanması lazım. Vahşetin, en acımasız insanlık tarihinin en acımasız boyutunu görüyoruz Halep'te. "Herkes sussa biz susmayacağız" dedi.

'HERKES SUSSA, TÜRKİYE OLARAK BİZ SUSMAYACAĞIZ'

Öte yandan Halep'te yaşananları 'insani dram' olarak tanımlayan Çavuşoğlu, "Sivil halkın tahliyesi için ateşkes sağlanmalı. Herkes sussa, Türkiye olarak biz susmayacağız" dedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler