HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Türkiye'de neler oluyor?'

Uluslararası kamuoyunun dikkatini Gezi Parkı'na çekmek için Amerikan basınında yeni bir gazete ilanı daha yayınlandı.

'Türkiye'de neler oluyor?'

Crowdsourcing ile toplanan 100 bin dolar ile ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'a tam sayfa ilan verildi.

"Türkiye'de neler oluyor" başlıklı ilanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarı boyunca kişisel hak ve özgürlüklerin sürekli erozyona uğradığını iddia eden reklamda polis şiddetine son verilmesi ve açık diyalog ortamının yaratılması çağrısı yapılıyor.

Gezi Parkı eylemlerine dikkat çekmek için hazırlanan afişin tam metni ise şöyle:
"Milyonlarca Türk vatandaşı hükümetlerinin İstanbul'daki Gezi Parkı'nı kurtarmak amacını taşıyan barışçıl protestolarına verdiği şiddetli tepki nedeniyle çok öfkelendi.
Öfkelendiler ancak şaşırmadılar.
Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 yıllık iktidarı boyunca kişisel hak ve özgürlüklerimizin sürekli erozyona uğradığına şahit olduk. Çok sayıda gazeteci, sanatçı ve seçilmiş yetkilinin tutuklanması, ifade özgürlüğü, kadın hakları ve hatta alkol satışlarında bile kısıtlamalara gidilmesi iktidar partisinin demokrasi konusunda ciddi olmadığını gösterdi. Başbakan defalarca ulusunun kaygılarını küçümseyip aşağılarken Türkiye'nin medyası da utanç verici düzeyde sessiz kaldı.
Türkiye genelinde cesurca protestolar düzenleyenler Atatürk'ün gururlu mirasçılarıdır. Bizler öğrenciyiz, işçiyiz, anneyiz, babayız. Çeşitli etnik grupları ve inançları, dinleri ve ideolojileri temsil ediyoruz. Türkiye'nin geleceğiyle ilgili kaygılarımız nedeniyle bir arada duruyoruz.
-Polis şiddetine son verilmesini talep ediyoruz.
-Özgür ve tarafsız bir medya talep ediyoruz.
-Bir otokratın diktelerinin yerine açık diyalog talep ediyoruz.
-Umuyoruz siz de bu diyaloğa katılır ve bizimle dayanışma kurarsınız."


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler