HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'deki terör saldırıları Almanya'da protesto edildi

Almanya'nın Mannheim kentinde, yaklaşık 3 bin kişi Türkiye'deki terör olaylarını protesto etti.

Mannheim'da 20 sivil toplum örgütü tarafından "Markplatz" meydanında düzenlenen gösteri, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Gösteriye katılan yaklaşık 3 bin kişi, ellerinde Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Türk-Kürt kardeştir PKK kalleştir" yazılı dövizler taşıdı.

Bu sırada terör örgütü yandaşlarıyla gösteriye katılanlar arasında gerginlik yaşandı. Yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, iki grup arasına girerek olayların büyümesini önledi.

"Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez vatan bölünmez”, "Kahrolsun PKK" sloganının atıldığı gösteride, terör saldırılarında şehit olan güvenlik görevlilerinin yoklaması yapıldı.

Kadın ve gençlerin yoğun olduğunu gösteride, Mannheim Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Yavuz Selim Camisi Din Görevlisi Salih Sarı, Kuran-ı Kerim okudu ve şehitler için dua edildi.

Gösteriyi düzenleyen dernekler adına konuşma yapan İlkay Arın, terör saldırılarında şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı dileyerek birlik, beraberlik vurgusu yaptı.

Terörün her türlüsünü lanetlediklerini belirten Arın, "Polisine, askerine silah çeken, masum kadınları, çocukları ve insanları katlederek insanlık suçu işleyen bir terör örgütünü lanetliyoruz. Almanya'daki masum insanları öldüren sağcı teröristler, kendini Müslüman olarak tanıtıp İslamiyet'e aykırı davranış gösterip masum insanları dünya kamuoyu önünde vahşice katleden DAEŞ ismiyle bilinen teröristler ve Türkiye'deki insanları birbirine düşman edip her gün sinsice pusular kuran PKK'lı teröristler aynıdır" dedi.

Arın, Almanya'da yaşayan Türk toplumu olarak hiçbir zaman ayrımcılıktan yana olmadıklarını belirterek, PKK terör örgütünün Alman ve Avrupa basınında "kuruluş, parti ve özgürlük savaşçıları" olarak tanıtılmasının son derece yanlış bir tutum olduğunu sözlerine ekledi.

Gösterinin ardından bir grup, yürüyüşe polis eşliğinde şehir içinde bir süre devam etti. Grup, yürüyüşün ardından dağıldı. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler