HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'den tüm dünyaya çağrı

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Esad rejiminin 'insanlık dışı' saldırılarına kınama geldi.

Türkiye'den tüm dünyaya çağrı

Dışişleri Bakanlığı, uluslararası camiaya Suriye'deki kabul edilemez eylemlere tepkisini her alanda göstermesi, Suriye rejimine yakın olan ülkelere de rejimi insanlık dışı saldırıları durdurması için uyarması çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı rejim kuvvetleri tarafından Halep'e yönelik gerçekleştirlen hava saldırıları hakkında bir açıklama yaptı. Esad rejiminin Halep kentine yönelik olarak yaklaşık bir haftadan bu yana, varil bombaları da kullanmak suretiyle sürdürmekte olduğu ve ayrım gözetmeksizin herkesin hedef alındığı hava saldırılarını şiddetle kınayan Dışişleri Bakanlığı, "Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda masum insanın ölümüne ve ayrıca, şehrin tarihi dokusunu yok ederek büyük ölçekli maddi hasara yol açan bu uygulamalar insanlık dışıdır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı kendi halkına ve şehirlerine karşı gerçekleştirdiği saldırıların Suriye rejiminin acımasızlığı yanında aczini de gösterdiğini belirterek, "Suriye'de süregiden ihtilafa siyasi bir çözüm bulunmasına yönelik gayretlerin yoğunlaştırıldığı bir dönemde dahi yaşanan bu gelişmeler rejimin halkın meşru talepleri temelinde siyasi bir çözüm yerine şiddet yöntemlerinden medet ummakta ısrarlı olduğunu ortaya koymaktadır" açıklamasını yaptı.

Bakanlık, uluslararası camiaya bu kabul edilemez eylemlere tepkisini her alanda göstermesi, Suriye rejimine yakın olan ülkelere de rejimi insanlık dışı bu saldırılarını durdurması için uyarması çağrısında bulundu.(ANKA)

dünyadan haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler