HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'nin Menbiç açıklaması YPG'yi korkuttu: Bayrak savaşı

El Bab’ı ÖSO ile birlikte temizleyen TSK'nın yeni hedefinin Menbiç olacağının açıklanmasının ardından ilçede bayrak yarışı başladı. PKK'nın Suriye uzantısı YPG, Rusya ve Esad bayrakları astı.

Türkiye'nin Menbiç açıklaması YPG'yi korkuttu: Bayrak savaşı

TSK’nın destekli ÖSO'nun El Bab’ı IŞİD'den (DEAŞ) kurtardıktan sonra YPG’nin de parçası olduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolündeki Menbiç’e, ABD zırhlıları Amerikan bayraklarıyla devriye gezmeye başladı. Türkiye'nin Menbiç'e yönelmesi, Suriye’deki uluslararası güçler arasında adeta bir bayrak yarışı başlamasına yol açtı.

YPG BÖLGEDEKİ DİREKLERE RUSYA VE ESAD BAYRAKLARI ASIYOR

Habertürk'te yer alan habere göre, Menbiç’teki bayrak telaşını gösteren fotoğraflar dün sosyal medyaya yansıdı. PKK’nın Suriye kolu YPG’ye bağlı olduğu tahmin edilen pek çok hesaptan paylaşılan fotoğraflarda Menbiç’in bazı bölgelerinde artık Rusya bayraklarının direklere asıldığı görülüyor.

Bir Rusya bayrağı bizzat SDG’ye bağlı YPG’lilerin de içinde olduğu Menbiç Askeri Meclisi’nin militanları tarafından direğe asılıyor. Öte yandan ilçeye insani yardım amacıyla gönderilen askeri kamyonlara Rusya ve Suriye rejiminin bayraklarının asılması da ilçenin uluslararası bir güç savaşının sahnesi olmaya başladığının işareti olarak yorumlanıyor.

ABD DEVRİYE GEZİYOR

İlçeden geçilen bazı fotoğraflarda ise Amerikan zırhlı birlikleri görülüyor. Özel Kuvvetler’e bağlı askerler üzerine Amerikan bayrağı çekilmiş ağır silahlarla donatılmış zırhlı araçlarla ilçe sınırına kurulduğu anlaşılan bir kontrol noktasından geçiyor.

RUSYA GENELKURMAYI, MENBİÇ'İN ESAD'A DEVRİLECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Menbiç’in etrafındaki bazı köylere de Suriye’deki Beşar Esad rejimini temsil eden bayrakların asıldığı biliniyor. Rusya Genelkurmay Başkanlığı önceki gün Menbiç’in Esad rejimine devredileceğini açıklamıştı.

DEAŞ’I VURAN ROKETLER

Kilis ’in Elbeyli İlçesi’nin karşısında yer alan Suriye kenti Çobanbey’den hafta içi Türk askeri konvoyunun fotoğraflarını geçen Reuters haber ajansı, bu kez sınırın Türkiyetarafından fırlatılan roketleri görüntüledi. Foto muhabiri Halil Ashavi, ateşlenen roketleri Çobanbey’den kadrajına aldı. Arkasında büyük bir beyaz duman bırakan roketlerin Suriye tarafına doğru gittiği görülüyor.

ABD: ANLAŞMADAN HABERİMİZ YOK

ABD Savunma Bakanlığı dün, DSG ile Rusya arasında yapılan Menbiç’in Esad rejimine devrine ilişkin anlaşmanın bir parçası olmadığını duyurdu. Açıklamada, “Anlaşma hakkında bilgilendirilmedik, anlaşmanın bir parçası değiliz. ABD tarafından desteklenen DSG de bizi haberdar etmedi” denildi.

AMERİKALI KOMUTAN’DAN TUHAF UYARI

IŞİD'e karşı yürütülen ‘Doğal Kararlılık Operasyonu’nun Birleşik-Ortak Görev Gücü Komutanı Korgeneral Stephen Townsend, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’deki faaliyetleri ve Rakka operasyonu hakkında konuştu. Townsend, “TSK, koalisyonun Rakka için çalışmalarını engellememeye dikkat etmeli” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler