HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'nin önerisine Rusya'dan yanıt geldi

Rusya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'ortak çalışma grubu' önerisi üzerine, iki ülkenin ilişkilerinin bu şekilde düzelmeyeceğini bildirdi

Türkiye'nin önerisine Rusya'dan yanıt geldi

Türkiye, Rusya ile ilişkilerin düzelmesi adına, geçtiğimiz günlerde bir adım atmış, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ortak çalışma grubu" oluşturulmasını önermişti. Bu öneriye Kremlin'den cevap geldi.

Türkiye ile Rusya arasında "ortak çalışma grubu" oluşturulmasının ilişkileri düzeltmeyeceğini belirten Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, bunun ancak Ankara'nın atacağı adımlarla mümkün olacağını savundu.

Moskova'da basın mensuplarına konuşan Peskov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, "ortak çalışma grubu" oluşturulması önerisini değerlendirdi.

'HİÇBİR ÇALIŞMA GRUBU SORUNU ÇÖZMEZ'

Kremlin Basın Sözcüsü, "Hiçbir çalışma grubu mevcut sorunu çözemez. Bunu ancak Türkiye yönetimi yapabilir. Onlardan beklediğimiz adımları Rusya Devlet Başkanı Putin Atina'da bir kez daha dile getirdi" dedi.

Putin, önceki gün Atina'da yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkileri düzeltmek istediklerini söylemiş ve bu konuda Türkiye'den adım atmasını beklediklerini belirtmişti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Putin açıklamalarını değerlendirirken gerekli adımların atılabilmesi için "ortak çalışma grubu" oluşturulmasını önermişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler