HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem, İsrail Dışişleri'ne çağırıldı

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail hakkındaki açıklamaları nedeniyle İsrail Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Erdoğan'ın Filistinlilere karşı ırkçılık yapmakla suçladığı İsrail'den, Erdoğan'a sert bir yanıt gelmişti. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahşon, "Kendi ülkesinde insan haklarını sistematik şekilde ihlal eden biri, bölgedeki tek gerçek demokrasiye ahlak vaazı vermemeli" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail hakkındaki açıklamaları nedeniyle İsrail Dışişleri Bakanlığı'na bilgi verdiği belirtildi.

Uluslararası Kudüs Vakıfları Toplantısı'ndaki konuşmasında 'Kudüs'ün Yahudileştirildiğini' söyleyen Erdoğan, şöyle konuşmuştu: "Kudüs semalarından ezanın susturulmasına inşallah izin vermeyeceğiz. Aleyhine alınan onca karara rağmen işgale, zulme, şiddete ve Kudüs'ü Müslümansız yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyor. İsrail yönetiminin mevcut uygulamalarının, eskiden Amerika'daki, yakın zamana kadar Güney Afrika'daki siyahilere uygulanan ırkçı ve ayrımcı politikalardan ne farkı var? Batı Şeria'nın dört bir tarafını zehirli bir sarmaşık gibi saran, Filistinli kardeşlerimizin hayatını zindana çeviren, ne yazık ki oradaki anlayış hangi hukukta yer bulabilir?"

'İNSAN HAKLARI İHLAL EDEN BİRİ, BÖLGEDEKİ TEK GERÇEK DEMOKRASİYE AHLAK VAAZI VERMEMELİ'

Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahşon bir açıklama yapmış ve "Kendi ülkesinde insan haklarını sistematik şekilde ihlal eden biri, bölgedeki tek gerçek demokrasiye ahlak vaazı vermemeli" demişti.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler