HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TürkiyeRusya krizi Arap basınını böldü

Türkiye'nin bir Rus savaş uçağını düşürmesi Arap basınında zaten hassas olan bölgede yeni bir gerilimin tırmanabileceği kaygılarıyla karşılanırken, bir kısım Arap medyası Türkiye, bazıları da Rusya'dan yana yorum ve başlıklarla verdi.

TürkiyeRusya krizi Arap basınını böldü

Türkiye'nin bir Rus savaş uçağını düşürmesi Arap basınında zaten hassas olan bölgede yeni bir gerilimin tırmanabileceği kaygılarıyla karşılanırken, bir kısım Arap medyası Türkiye bir kısmının da Rusya'dan yana yorumlara yer verdi.

Mısır'ın önde gelen gazetelerinden El Misri el Yawm gelişmeyi "Rusya ve Türkiye arasında savaş tamtamları", El Yawm el Sabi ise "Rusya'nın savaş tamtamları Türkiye'nin kapılarında" başlığıyla duyurmuş.

Rusya'ya daha yakın, Türkiye'ye mesafeli bazı Mısır gazetelerinde ise Putin'in sözleri manşete çıkıyor.

Devlet yayın organı El Ahbar "Erdoğan Türkiye'yi Rusya ile çatışmaya sürüklüyor" diye manşet atmış.

Liberal Yeni El Wafd Partisi yayın organı El Wafd ise gelişmeleri "Putin: Rusya'nın sırtına saplanan Türk hançeri" başlığı altında aktarıyor.

El Vatan gazetesinde de "Putin Rus savaş uçağının düşürülmesi üzerine 'Türkler teröristlerin destekçisi' dedi" manşeti dikkat çekiyor.

Lübnan'ın Esad rejimi karşıtı El Müstakbel ve El Nahar gazeteleri Erdoğan'ın sınırlarını "ateşle" çizdiğini yazarken, Suriye hükümeti yanlısı El Safir "Suriye hava sahasında bir Türk macerası" başlığını atmış.

Katar'da çıkan El Vatan gazetesi "Türkiye ve Rusya arasında çok tehlikeli kriz" diyor haber başlığında.

Ürdün'deki hükümet yanlısı El Rai gazetesinde yorumcu Muhammed Harrub Türkiye'nin uçak düşürmesini "haklı gösterilemeyecek ve bölgede yeni bir ateşi fitilleyebilecek bir adım" diye tanımlıyor.

Londra'da yayımlanan Arapça gazetelerden Suudi sermayeli El Hayat Rusya ile Türkiye arasındaki gerginliği "Ateşle oyun" başlığıyla duyuruyor.

Bağımsız, Arap milliyetçisi El Kuds el Arabi'deki yorum yazısında, "Türkiye'nin Rus Sukhoi savaş uçağını vurmasıyla, gerek Suriye'deki karmaşık durumun, gerekse zaten Rusya'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan yana doğrudan askeri müdahaleye girişmesinden beri kötüleşen Türkiye Rusya ilişkilerinin önemli değişimler geçirmesi ihtimali gündeme geliyor" denildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler