HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'ye gözdağı gibi tatbikat

Rusya, Suriye’de yaşanan gelişmelere paralel olarak Karadeniz ve Akdeniz’de eş zamanlı dev bir tatbikata hazırlanıyor. Tatbikat son 10 yılın en büyüğü olacak.

Türkiye'ye gözdağı gibi tatbikat
Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin çevresinde Karadeniz ve Akdeniz sularında Sovyetler Birliği’nin yıkılışından bu yana görülmedik boyutta bir askeri tatbikat gerçekleştireceğini duyurdu. Tatbikata dört donanmadan savaş gemileri katılacak.
Savunma Bakanlığı Sözcülüğü tarafından basına yapılan açıklamaya göre, Ocak ayı sonunda yapılacak büyük deniz tatbikatı, Akdeniz ve Karadeniz sularında gerçekleşecek. Tatbikata Rusya’nın Kuzey, Baltık, Karadeniz ve Pasifik donanmalarından olmak üzere çeşitli kaynaklara göre yirminin üzerinde savaş gemisi ve denizaltı katılacak.
Suriye’de gerilim had safhaya ulaştığı sırada Rusya’nın gerçekleştireceği bu tatbikat askeri analistler tarafından dikkat çekici olarak değerlendirildi.
Savunma Bakanlığı açıklamasına göre, tatbikatın Karadeniz bölümünde Rus deniz piyadeleriyle hava indirme birliklerinin Kafkaslar bölgesinde denizden karaya büyük çıkartma taktiklerini deneyecekler.
Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında tatbikatın Akdeniz bölümünde neler yapılacağına ise açıklık getirilmedi. Rusya’nın ay sonunda Türkiye çevresindeki sularda yapacağı tatbikata katılacak Pasifik ve Kuzey filolarında bağlı savaş gemilerinin yola çıkmak üzere oldukları da ifade edildi.
[** **](https://twitter.com/#!/HaberMynet)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler