HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'yi kızdıracak görüntü: YPG kritik Tabka kentinde!

Terör örgütü IŞİD'in (DEAŞ) Rakka'ya yönelik 'Fırat'ın Gazabı' adı verilen operasyon kapsamında terör örgütü YPG'nin Tabka ilçesine feribotlarla geçtiği görüntüler ortaya çıkdı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonudevam ederken, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin Tabka ilçesine gitti. Rakka’nın kuzeyinde yer alan ve kritik bir öneme sahip olan Tabka ilçesinde, şiddetli çatışmaların sürdüğü ifade edildi.

Suriye ve Irak’taki Kürt internet sitelerinde yer alan haberlerde, kritik önemdeki Tabka ilçesinin her taraftan kuşatma altına alındığı ve şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi. İlçeye her yönden 1 kilometre kadar yaklaşıldığı bildirildi.

DSG SEVKİYATLARI DEVAM EDİYOR

Rakka operasyonu kapsamında gerçekleştirilen harekatta, Fırat nehri üzerindeki feribotlardan Takba ilçesine Demokratik Suriye Güçleri'nin (DS) sevkiyatlarının devam ettiği bildirildi.

Oratay çıkan görüntülerde, PKK'nın uzantısı YPG'lilerin ana omurgasını oluşturduğu DSG'nin Fırat'ın batısına geçtiği ortaya çıkmış oldu.

'FIRAT'IN GAZABI OPERASYONUNUN 4'ÜNCÜ AÇIKLAMASI'

DSG yaptığı açıklama ile, "Fırat’ın Gazabı" adı verdikleri operasyonunun 4’üncü aşamasını başlattıklarını duyurdu.


En Çok Aranan Haberler