HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'yi vurmakla tehdit eden IŞİD militanı öldürüldü

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir röportajda Türkiye'yi açıkça tehdit eden ve İstanbul'u vuracaklarını söyleyen IŞİD basın sözcüsü Abu Mosa Suriye'de öldürüldü.

Türkiye'yi vurmakla tehdit eden IŞİD militanı öldürüldü

Mynet Dış Haberler Servisi

Vice News tarafından Suriye'nin Rakka kentinden çekilen 5 bölümlük IŞİD belgeselinin 2. bölümünde Türkiye'yi açıkça tehdit eden ve İstanbul'u vuracaklarını söyleyen IŞİD basın sözcüsü Abu Mosa, Rakka'da Suriye ordusu birlikleriyle girdiği çatışmada öldürüldü.

Abu Mosa belgeseldeki röportajında, Türk hükümetine seslenerek, “Allah’a mürted (dinden dönmüş) hükümet (Türkiye’yi kastediyor) kararlarını gözden geçirsin diye dua ediyorum. Eğer gözden geçirmezse İstanbul’u özgürleştirerek biz gözden geçireceğiz” diyordu.

IŞİD militanı, “Bu bir tehdit mi” sorusuna ise “Evet açık bir tehdit” diye yanıt vermişti. Mosa tehditlerinde daha da ileri giderek “İnşallah eğer onlar barajı açmazlarsa, biz onu İstanbul’dan açarız” diye eklemişti.

Söz konusu belgeselde ABD'ye de çok ağır tehditler savuran IŞİD sözcüsü, İslam bayrağını Beyaz Saray'da dalgalandıracaklarını iddia etmişti.

Ancak IŞİD'e yakın bir twitter hesabından, Abu Mosa'nın dün Suriye'nin Rakka şehrinde ordu birliklerinin bombardımanında öldürüldüğü duyuruldu. Haber henüz IŞİD tarafından doğrulanmadı.

İŞTE O TEHDİT

IŞİD sözcüsü Abu Mosa, Atatürk Barajı'nda su tutulmasıyla ilgili Türkiye'yi böyle tehdit etmiş ve İstanbul'u vuracaklarını iddia etmişti.


En Çok Aranan Haberler