HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Türkler Gana'ya sahte elçilik kurdu' iddiası: '10 yıl işlettiler'

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da dahil olduğu bir suç şebekesinin Afrika Gana’da sahte ABD Büyükelçiliği açtığı ve yaklaşık 10 yıl işletip Afrika'yı dolandırdığı iddia edildi.

'Türkler Gana'ya sahte elçilik kurdu' iddiası: '10 yıl işlettiler'

Yerli organize suç şebekeleriyle birlikte hareket eden bir grup Türk vatandaşının da içinde bulunduğu bir örgütün, göç ve ceza hukuku konusunda uzman Ganalı bir avukatı da yanlarına alıp akıllara durgunluk veren organize bir dolandırıcılığa imza attı.

YAKLAŞIK 10 YIL ABD KONSOLOSLUĞU GİBİ HİZMET VERDİ

Ghana Business New adlı Afrika'da yayın yapan internet sitesinde yer alan habere göre, Gana’nın başkenti Akra’da eski bir binaya yerleşen suç şebekesi, yaklaşık 10 yıl faaliyet gösterdi.

Binanın dışında, göndere Amerikan bayrağı çekip içeriye de Başkan Barack Obama portresi asan şebeke, her hafta pazartesi, salı ve cuma günleri öğlene kadar ABD konsolosluğu gibi hizmet verdi.

İŞTE GANA'DAKİ GERÇEK ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ

UMUT TACİRLERİ HER BAŞVURANDAN 6 BİN DOLAR ALDI

Örgütte yer alan Türk vatandaşları ise “ABD konsolosluk çalışanı” kılığında İngilizce ve Felemenkçe konuşarak ve Ganalı yetkililere rüşvet vererek yıllarca dolandırıcılık yaptı. ABD vizesi alma umuduyla bekleyen Afrikalılara karşı bir nevi umut tacirliği yapan dolandırıcılar her başvurandan 6 bin dolar aldılar.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler