HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türklerin işyerlerini kundakladılar

Almanya’da içinde Türklerin işlettiği market ve uçak bileti satış noktasının da bulunduğu alışveriş merkezi kundaklandı.

Türklerin işyerlerini kundakladılar

Olay Güney Almanya’nın Heilbronn kentinde Schuffelent sokakta bulunan Topkar Center’da saat 02.20’de meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ve ya kişiler Türklerin işlettiği uçak bileti satan firmaya 3 molotof kokteyli attılar. Çıkan yangın kısa sürede yan tarafında yine Türklerin işlettiği market ve işyerlerine sıçradı. İtfaiyenin zamanında müdahalesi büyük bir felaketi önledi.

HASAR 2 MİLYON EURO

Heilbronn polisinden yapılan açıklamada ilk bulguların kundaklama olduğu, hasarın iki milyon euro olduğu belirtildi.

AMAÇLARI BİZLERİ YILDIRMAKSA GİTMEYECEĞİZ

Olayla ilgili bilgi veren market sahibi Fuat ve Mehmet Topaloğlu kardeşler, Gece saat 3.30’da komşuların ve polisin haber vermesiyle iş yerine geldik, itfaiye yangını söndürmüştü. Fakat market kullanılamaz haldeydi. 30 yılından beri marketçilik yapıyoruz amaçları bizleri yıldırmaksa gitmeyeceğiz. Müşterilere daha güzel hizmet verebilmek için 1200 metrekarelik mekanda 10 yıldır hizmet vermekteyiz dedi.

Market sahibinin oğlu Fatih Topaloğlu da Güvenlik kameralarını polise gösterdik. Polisin inceleme amacıyla aldığı kamera kayıtlarında gece alışveriş merkezine gelen (kameranın açısında bir kişi göründüğünü) kişi elinde şişe ile bilet satış noktasının camını kırıyor içieriye üç adet molotofkokteyli atıyor. Çıkan yangın kısa zamanda bütün alışveriş merkezini sarıyor. Görgü tanıkları iki kişinin kaçarken görüldüğünü belirtti. Geçen ay da alışveriş merkezinin karşısındaki binalara PKK intikam yazıldı polis o yazıyı daha silmedi dedi.

'ALMAN MAKAMLARI NEZDİNDEKİ GİRİŞİMLERİMİZ DEVAM EDECEK'

Heilbronn Topkar Center’de meydana gelen saldırı sonrası konuşan TC Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı, saldırıyı kınayarak

Almanya’daki tüm Türk toplumuna geçmiş olsun dileklerini iletti. Almanya’nın çeşitli kentlerinde Türk toplumuna yönelik artan saldırıların oldukça üzücü olduğunu belirten Akıntı, bu saldırıların önlenmesi için en kısa zamanda gerekli tedbirlerin alınmasını umuyoruz. Biz daha evvelce her düzeyde girişimlerimiz yaptık, bundan sonra da yetkili Alman makamları nezdindeki girişimlerimiz devam edecek.

Türk kökenli Alman vatandaşlarımızın güvenliği hepimizin sorumluluğunda. Alman makamlarının da bu konuda daha hassas davranacaklarını ve önümüzdeki dönemde ellerindeki delilleri daha etkili bir biçimde değerlendireceklerini umuyorum. Bunlar üzücü olaylar. Bugünlerde toplum olarak daha fazla birbirimize sarılmamız gerekir. Birbirimize daha fazla anlayış göstermemiz gerekir. Biz ne kadar birbirimize sarılırsak terör saldırılarıyla amaçlanan gerçekleşmemesini sağlamış oluruz. Bu sebeple moralimizi yüksek tutmalı ve adalete güvenmeliyiz. Bu saldırılar bizi üzüntüye sevk etmemeli. Ben faillerin bulunacağına inanmak istiyorum. Buradaki tüm Türk toplumunun da inanmasını istiyorum. Mutlaka bu failler bir yerde açık vereceklerdir. Dolayısıyla yapılacak soruşturma kapsamında bu faillere ulaşılacaktır. Ben herkesi buradaki makamların samimiyetine inanmaya çağırıyorum dedi.

POLİS GENİŞ ÇAPLI İNCELEME BAŞLATTI

Heilbronn polisi kundaklama ile ilgili olarak saldırganları bulmak için soruşturma başlattı. Olaydan sonra yangının çıktığı yerde uzman kişilerce geniş çaplı inceleme yapıldı. Polis yaptığı açıklama yangının camdan atılan bir madde ile çıktığını, ırkçı bir saldırı ihtimalinin yüksek olduğunu duyurdu. Olayın görgü şahitleri varsa polisi arayıp bilgi vermeleri istendi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler