HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkler'in kafasında nasıl bir final maçı olduğu merak ediliyor

Huffington Post gazetesi yazarı Michael Hughes, Türkiye'nin Suriye'deki Kürtlere ve IŞİD'e yönelik tutumuna dair "Türkiye IŞİD'dan çok Kürtlerden mi korkuyor?" başlıklı yorum yazdı.

Dış Politika uzmanı Michael Hughes yazısında, Türkiye'nin IŞİD ile mücadele etmeleri için Suriyeli militanları desteklemekte direndiğini kaydederken, "Türkler'in kafasında nasıl bir final maçı olduğu merak ediliyor. Bu yalın bir biçimde Esad'ın Alevi rejimini bastırırken bir yandan da IŞİD'in Türkiye'ye yönelmemesi için dua etmek olabilir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PKK'ya yönelik düşmanlığını Kürt militanlar ile IŞİD'i bir tutarak gösterdiğini öne süren yazar, Kobani'deki son gelişmelerin Türkiye'nin bu duruma karşı tutumunu özetlediğini yazdı.

İngiliz yazar, Türkiye'nin Kürt faktörünün güçlenmesine ve yetki verilmesinden korktuğunu öne süren yazar, savunma uzmanı Ivan Eland'ın ABD'nin hava saldırıları ile Türkiye'yi IŞİD saldırılarına karşı korumaması halinde kendi bölgesel tehditleri ile mücadele etmesi için Türkiye'ye bol şans dilenmesi gerektiği yorumuna dikkat çekti.

Hugles, Eland'ın Suriye sınırındaki son gelişmeler ışığında yaptığı "Türkiye Suriye sınırındaki IŞİD ile mücadele eden Kürtlere yardım etmiyor çünkü Türkiye Kürtler'den IŞİD'dan korktuğundan daha çok korkuyor" yorumunu aktardı. Huffington Post yazarı, makalesini şu ifadelerle noktaladı:

"Türkiye muhtemelen Kürtler'den IŞİD'dan korktuğundan daha fazla korkuyor ve Ankara'nın hem askeri hem de ruhuyla girdiği tam bir işbirliği olmazsa Amerika'nın Kürt stratejisinin işe yaraması çok zor. Ancak bir taraftan da Amerika'nın bölgeden çekilip Sunni ve Şii'lerin sorunlarını kendi kendilerine çözmelerine izin vermesini hayal etmek de zor. " (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler