HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Twitter'da çarşaflı kadınlarla alay etti

Belçikalı İslamofobik senatör twitter'da çarşaflı kadınlarla alay etti

BRÜKSEL (İHA) - Belçikalı İslam ve yabancı karşıtı Senatör Filip Dewinter'in sosyal medyada paylaştığı fotoğraf üzerinden çarşaflı Müslüman kadınları aşağılayan ifadeleri ülkedeki Müslümanların tepkilerine yol açtı.

Başta Türkler olmak üzere yabancı ve İslam karşıtlığıyla bilinen ve daha önce de benzeri provoke edici açıklamalar ve faaliyetlerde bulunan Belçikalı Senatör Filip Dewinter, Twitter hesabından paylaştığı fotoğraf ile Müslümanları tahrik eden ifadelerde bulundu.

Senatör Filip Dewinter, resmi Twitter hesabında paylaştığı fotoğrafta, iki çöp torbasının yanında duran çarşaflı bir kadın ve bir küçük kızın siyah kıyafetlerinden ötürü yanlarındaki siyah çöp poşetlerine benzediklerini ifade etti.

Flaman Parlamentosu'nda Meclis Başkan Yardımcılığı vazifesini de yürüten Senatör Filip Dewinter’a mensubu olduğu Flaman Menfaat Partisi’nin (VB) Başkanı Gerolf Annemans’tan da destek geldi.

Fotoğraf için, “Aradaki beş farkı bulun” yazan Senatör Dewinter’in tahrik edici bu hareketi ülkedeki Müslümanları rahatsız ederken VB’nin Başkanı Gerolf Annemans’ın da fotoğraf için yaptığı yorumda, “Çöp poşeti daha işe yarar duruyor” ifadesinde bulunması tepkilerin alevlenmesine yol açtı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler