HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Twitter'dan Katar hamlesi: Arapça hesabı önce kapatıldı sonra yeniden açıldı

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, Katar merkezli Al Jazeera kanalının Arapça hesabını sabah saatlerinde kapatmıştı. Hesabın askıya alınma nedeniyle ilgili bir açıklama yapılmazken, hesabın sonra yeniden açıldığı aktarıldı. Suudi Prens Telal, Twitter'a yaptığı 300 milyon dolar yatırım ile şirketin en büyük ikinci hissedarı konumuna gelmişti. Hatırlanacağı üzere Suudi Arabistan, ülkelerinde faaliyet gösteren Al Jazeera'nın yayın lisansını iptal etme ve ofislerini kapatma sürecini de başlatmıştı.

Twitter'dan Katar hamlesi: Arapça hesabı önce kapatıldı sonra yeniden açıldı

Popüler sosyal medya platfomu Twitter, Katar merkezli AlJazerra kanalının arapça hesabını askıya almıştı. Erişilemeyen ve 12 milyon takipçisi olan Al Jazeera arapça hesabı yeniden açıldı.

Askıya alınmasının nedeniyle alakalı henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Suudi Prens Velid bin Telal, Twitter'a yaptığı 300 milyon dolar yatırım ile şirketin en büyük ikinci hissedarı konumuna gelmişti.

SUUDİ ARABİSTAN, YAYIN LİSANSINI İPTAL ETME SÜRECİNİ BAŞLATMIŞTI

Katar'la Körfez ülkeleri arasında 5 Haziran'da başlayan diplomatik krizin ardından Suudi Arabistan, ülkelerinde faaliyet gösteren Al Jazeera'nın yayın lisansını iptal etme ve ofislerini kapatma sürecini başlatmıştı.

Suudi Arabistan, Katar'daki medya kuruluşları için çalışan Suudi gazetecilerin ise ülkelerine geri dönmelerini emretmişti.

Öte yandan Ürdün de Katar'la diplomatik ilişkilerinin düzeyini düşürerek, ülkedeki Al Jazeera ofislerinin kapatılmasına karar vermişti.


En Çok Aranan Haberler