HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üç yaşına bir hafta kala ulusal okçuluk rekoru

Hindistan'da gelecek hafta 3 yaşını dolduracak olan kız çocuğu Dolly Şivani Çerukuri, okçuluk dalında yeni bir ulusal rekor kırdı.

Üç yaşına bir hafta kala ulusal okçuluk rekoru

Hindistan'da gelecek hafta 3 yaşını dolduracak olan kız çocuğu Dolly Şivani Çerukuri, okçuluk dalında yeni bir ulusal rekor kırdı.

Hindistan Rekorlar Kitabı'na göre, güneydeki Andra Pradeş eyaletinden olan Dolly Şivani Çerukuri, dünkü deneme müsabakasında 200'den fazla puan toplayan en genç Hintli unvanını kazandı.

5 metre uzaklıktaki hedefe 36 ok atan, daha sonra da 7 metre uzaklıktaki hedefe atışlar yapan Dolly, toplam 388 puan aldı. Dolly'nin okçuluk zaferine, spor dünyasının önde gelen isimleri ve Hindistan Rekorlar Kitabı yetkilileri tanıklık etti.

Hindistan Okçuluk Derneği yetkilisi Gunjan Abrol, BBC'ye verdiği demeçte "Dolly ile büyük gurur duyuyoruz. Hayran kaldık" dedi. Dolly, ağabeyi olan milli okçu Çerukuri Lenin'in 2010 yılında trafik kazasında ölmesi ardından bir taşıyıcı anne sayesinde dünyaya gelmişti.

Babası Çerukuri Satyanarayana, Dolly'nin doğumundan beri bir şampiyon gibi eğitildiğini söylüyor.

Vijaywada'da okçuluk okulu sahibi olan Çerukuri Satyanarayana, Fransız haber ajansı AFP'ye kızını bir okçu olarak yetiştirme hazırlıklarına daha ana rahmindeyken başladıklarını söyledi.

Satyanarayana, Dolly yürümeye başladığında okçuluğu öğrenirken taşıyabileceği kadar hafif olsun diye karbon çubuğundan özel oklar yaptıklarını anlattı.

Okçuluk uzmanları çocukların daha hafif oklarla eğitildiğini belirtirken, Gunjan Abrol, Dolly'nin kullandığı okun da çok hafif olması gerektiğini söyledi. Abrol, "Çocuklara fazla baskı yapılamaz. Günde en fazla 2-3 saat eğitilebilirler. Ama Dolly bir okçu aileden geliyor; dolayısıyla çok şey yapabilir." dedi.

Hindistan Rekorlar Kitabı Dolly Şivani Çerukuri'nin altın madalyası ve rekor belgesiyle çekilmiş fotoğraflarını yayımladı.

Baba Çerukuri Satyanarayana, "Kızım hayalini kurduğumuz bir başarı elde etti. Ailemin ne denli mutlu olduğunu anlatacak kelime bulamıyorum." dedi ve şimdi Dolly'nin adını Guinness Rekorlar Kitabı'na dahil ettirmeye çalışacağını söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler