HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna Başbakanı: Türkiye’ye uçuşları azaltmayı planlamıyoruz

Ukrayna Başbakanı Volodimir Groysman, Rusya Havacılık Kurumu’nun (Rosavia) Türkiye’ye yönelik charter uçuşların askıya alınabileceği yönündeki açıklamalarına karşılık, Ukrayna’nın böyle bir uygulama öngörmediğini söyledi. Kendisinin geçen ay Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyarette uzay teknolojisine varıncaya kadar pek çok alanda ikili işbirliği konularını görüştüğünü aktaran Groysman, Türkiye ile Ukrayna’nın önünde büyük bir işbirliği potansiyelinin olduğunu kaydetti.

Ukrayna Başbakanı: Türkiye’ye uçuşları azaltmayı planlamıyoruz

Başbakan Groysman, düzenlediği basın toplantısında, Doğan Haber Ajansı’nın sorularını da yanıtladı.

Rosavia’nın Türkiye’deki iç siyasi durum nedeniyle Rusya’dan Türkiye’ye charter uçuşlarının iptal edilebileceği uyarısı yaptığının hatırlatılması ve Ukrayna’nın da benzer bir adım atmasının gündeme gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine, Ukrayna’nın dost ülke Türkiye’ye yönelik böyle bir uygulamayı öngörmediğini belirtti.

Rus haber ajansı Ria Novosti'nin Rusya Havacılık Kurumu'nun havayolu şirketlerine Türkiye'ye charter seferlerinin durdurulabileceğine ilişkin mektup gönderdiğini iddia etmesinin ardından, Rosturizm Devlet Turizm Projesi ve Güvenlik Yönetimi Başkanı Svetlana Sergeeva Rosturizm’in konuyla ilgili bilgisi olmadığını açıklamıştı.

CHARTER UÇUŞ NEDİR?

Charter uçuş, genel olarak seferler tarifeli uçuşlara göre daha ucuz olduğu için ucuz uçak anlamına da gelmektedir.

Seyahat acenteleri tarafından özellikle tatil döneminin yoğun olduğu zamanlarda uçak kiralayarak charter seferi oluşturuluyor.

DHA


En Çok Aranan Haberler