HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna güçleri ayrılıkçı belediye başkanını yakaladı

Ukrayna askerleri, Rusya yanlısı ayrılıkçı belediye başkanını ele geçirdi.

Ukrayna'nın doğu kentlerine operasyon başlatan Ukrayna askerleri, Slavyansk yakınlarından bulunan Horlivka kentinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların bağımsızlık sonrası belediye başkanı seçtiği Volodimir Kolosniyuk ve 3 ayrılıkçıyı ele geçirdi.

Ukrayna Ordusu tarafından yayınlanan görüntülerde Kolosniyuk'a baskın yapan Ukrayna ordusu, silah teminatı ve silahlı operasyonlara katılım gibi görevler üstlenen belediye başkanını uzun namlulu silahlarla birlikte ele geçirdi. Ukrayna askerleri Kolosniyuk'u ele geçirdikten sonra muhaliflerin elinde bulunan uzun namlulu silahları ve roketatarları sergiledi. Daha sonra bir başka bölgeye daha baskın yapan askerler burada da 3 Rusya yanlısı ayrılıkçıyı etkisiz hale getirerek yakaladı.

Ukrayna'da Petro Poroşenko cumhurbaşkanı seçildikten sonra yaptığı açıklamada doğu kentlerinde birliği sağlayarak barışçıl bir politika yürüteceklerini açıklamıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşen Poroşenko bölgede uzlaşma sağlanması için gerekeni yapacaklarını ifade etmişti. İlerleyen günlerde 10 günlük tek taraflı ateşkes ilan eden Poroşenko, geçtiğimiz gün ateşkes süresinin sona ermesi sonrası yeni bir ateşkes ilan etmeyeceklerini ve topraklarını özgür kılmak için gerekeni yapacaklarını belirtmişti. Poroşenko'nun açıklamasından birkaç saat sonra Ukrayna ordusu doğudaki kentlerde askeri operasyon başlatmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler