HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna: Sloviansk'taki saldırıya soruşturma

Kiev yönetimi, ülkenin doğusundaki kentte Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrol noktasına düzenlenen saldırı hakkında soruşturma başlatacağını açıkladı. Moskova'nın tepkisini çeken saldırıda en az üç kişi ölmüştü.

Ukrayna: Sloviansk'taki saldırıya soruşturma

Ukrayna hükümeti, ülkenin doğusundaki Sloviansk kentinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrol noktasına düzenlenen saldırı hakkında soruşturma başlatacağını açıkladı. En az üç kişinin öldüğü saldırı, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliği artırmıştı.

BBC'ye konuşan Ukrayna Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Viktoriya Siumar saldırının sorumluları hakkında konuşmak için henüz çok erken olduğunu söyledi. Siumar, özellikle son dönemde Doğu Ukrayna'da suç oranlarının hızla yükseldiğine dikkat çekti.

Siumar, saldırıyla ilgili olarak Rusya'nın şimdiden kendi sonuçlarına ulaşmasını ise "endişe verici" olarak niteledi.

Rusya saldırıyı kınamış ve sorumlunun Sağ Sektör adlı radikal milliyetçi Ukraynalı bir grup olduğunu iddia etmişti.

"Provokasyon"Rus televizyonlarında saldırı sonrası yakalandığı iddia edilen bir kişi, Sağ Sektör üyesi olduğunu kabul etti. Grup ise bu kişinin üyeleri olmadığını duyurdu.

Sağ Sektör Sözcüsü, "O gün orada değildik. Her ne yaşandıysa, olanların Rus gizli servisinin provokasyonu olduğu çok açık” dedi.

Rusya ise Ukrayna'yı, Rus kökenli Ukrayna vatandaşlarını koruma konusunda gerekli tedbirleri almamakla suçluyor.

Pazartesi günü Moskova'da Başkan Vladimir Putin tarafından onaylanan bir yasa ile, Rusya dışında yaşayan ve Rusça konuşan halkların Rus vatandaşlığı alması kolaylaştırıldı.

Anlaşma tehlikedeGeçen hafta, ABD, Rusya, AB ve Ukrayna, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen dörtlü zirvede bir araya gelmiş ve Ukrayna'daki silahlı grupların derhal silah bırakması konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Sloviansk'taki saldırının ardından ise Doğu Ukrayna'daki Rus yanlısı ayrılıkçılar Moskova'dan, güvenliği sağlamak üzere bölgeye barış gücü askerleri göndermesini talep etmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler