HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna, Türkiye'ye 'pasaportsuz seyahat'i onayladı

Ukrayna, Türkiye’yle ‘pasaportsuz seyahat’ anlaşmasını onayladı Ukrayna hükümeti anlaşmayı bugün onayladı. Anlaşmaya göre, Ukrayna ve Türkiye vatandaşları pasaport kullanmadan yeni kimlik kartlarıyla iki ülke topraklarına giriş, çıkış ve transit geçiş yapabilecek ve 180 gün için 90 güne kadar vizesiz kalabilecek. İşte detaylar...

Ukrayna, Türkiye'ye 'pasaportsuz seyahat'i onayladı

Habertürk’ün Kırım Haber Ajansı QHA’dan aktardığına göre Türkiye ile Ukrayna arasında ‘Vatandaşların Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma’ mart ayında imzalanmıştı.

Ukrayna hükümetinin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, söz konusu anlaşmanın ülkeler arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine ve sosyal, ekonomik, kültür, insani alanlardaki ilişkilerin yoğunlaştırılmasına yardımcı olacağı ifade edildi.

AB, UKRAYNA İÇİN VİZE ZORUNLULUĞU UYGULAMASINI KALDIRMIŞTI

Avrupa Birliği (AB), Schengen bölgesine seyahat edecek Ukrayna vatandaşları için vize zorunluluğunun kaldırılmıştı.

Yeni düzenlemeye göre, biyometrik pasaport sahibi tüm Ukrayna vatandaşları, turistik, iş amaçlı veya aile ziyareti olmak üzere her türlü ziyaretlerinde vizeden muaf tutulacak ve Schengen ülkelerinde 90 gün kalabilecek. Ukrayna vatandaşlarına AB ülkelerinde çalışma izni vermeyen düzenleme, Schengen’e taraf olmayan Britanya’yı kapsamıyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler