HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna'da ateşkese rağmen bir günde 5 asker öldü

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalarda ateşkese rağmen son 24 saatte beş askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

KİEV (AA) - Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Basın Sözcüsü Andrey Lisenko, son günlerde doğudaki durumun giderek ciddileştiğini ve sık sık silahlı çatışma meydana geldiğini kaydetti. Lisenko, doğu bölgesinde son 24 saatte çıkan çatışmalarda 5 askerin yaşamını yitirdiğini, 16 askerin ise yaralandığını kaydetti.

Lisenko, Rusya yanlısı ayrılıkçıların son 24 saatte 49 kez ateşkes ihlali yaptığını ve bunun sonucunda Donetsk havaalanının da aralarında bulunduğu birçok noktada ağır silahların da kullanıldığı saldırılar düzenlediğini ifade etti.

Lisenko, doğudaki durumun ciddiyetini koruduğunu kaydederek, son 24 saatte ayrıca Rusya'dan Luhansk'ın Krasniy Luç kasabasına doğru ilerleyen 32 tank, 16 havan topu taşıyan araç ve 30 kamyonluk Rus askeri birliklerinin görüldüğünü söyledi.

Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile hükümet güçleri arasında 5 Eylül'de Minsk'te ateşkes ilan edilmesine rağmen bölgede sık sık silahlı çatışma meydana gelirken, taraflar ateşkes ihlallerinde birbirini suçluyor.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu'nun son olarak ayrılıkçıların kontrolündeki doğu bölgelere daha önce tanınan "özel statü" yasasının iptaline ilişkin karar alması üzerine ayrılıkçılar ile hükümet güçleri arasındaki silahlı çatışmalar ateşkese rağmen artmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler